Persuitnodiging LOV Rotterdam - Tijd voor diversiteit

18/05/2010 09:31

LOV Rotterdam

Persuitnodiging

Tijd voor diversiteit: Themabijeenkomst 2010

LOV Rotterdam organiseert unieke bijeenkomst over diversiteit

Het LOV (Leer- en Ontmoetingsproject voor Vrouwen) Rotterdam organiseert op zaterdag 29 mei a.s. het Themabijeenkomst Tijd voor diversiteit. In Theater Zuidplein start om 14.00 uur een bijzonder programma. Een theatervoorstelling door Gülsüm Isleyen, een inhoudelijke discussie met deskundigen en de uitreiking van een certificaat aan de 1500e deelneemster van "Taalles aan Huis" door PvdA-kopstuk Nebahat Albayrak.

Ook dit jaar brengt LOV vertegenwoordigers van verschillende organisaties, vrijwilligers en migrantenvrouwen samen op haar Themabijeenkomst 2010. Dit jaar is het thema Tijd voor diversiteit. Diversiteit, dus het bestaan van verschillen tussen mensen, is een feit in onze maatschappij. Hoe gaan wij om met de culturele en etnische diversiteit in ons land? Hoe zorgen we er met elkaar voor dat het integratieproces goed verloopt? En hoe kunnen we de kracht van diversiteit hier een rol in laten spelen?

De kracht van diversiteit

Aan het begin van de middag presenteert regisseuse Gülsüm Isleyen haar theatervoorstelling Vrouwenland. Daarna is er ruimte om inhoudelijk van gedachten te wisselen over het thema De kracht van diversiteit tijdens de discussie. Een belangrijke rol hierbij is voor het deskundigenpanel. Het LOV is voornemens hiervoor Ahmed Aboutaleb, Burgemeester van Rotterdam, uit te nodigen.

Mijlpaal voor LOV: 1500 deelneemsters voor Taalles aan Huis

Nebahat Albayrak, oud-staatssecretaris van Justitie en vanaf 12 mei weer actief in de Tweede Kamer, vertelt ons meer over haar kijk op het thema diversiteit. Ook zet de PvdA-politica de 1500e deelneemster van het LOV-project "Taalles in Huis" in het zonnetje door het certificaat te overhandigen.

LOV

Het LOV (Leer- en Ontmoetingsproject voor Vrouwen) is een van de grootste thuislesorganisaties in Nederland en al 15 jaar operatief in de regio Rotterdam. Het speerpunt is Taalles aan Huis. Eén van de 150 vrijwilligers gaat wekelijks op bezoek bij een allochtone vrouw die niet naar school kan, mag of durft. Samen oefenen ze de Nederlandse taal en cultuur. Daarna stromen deze migranten-vrouwen in de meeste gevallen door naar andere taallessen of worden ze actief in vrijwilligerswerk. Andere succesvolle projecten van LOV zijn: Meer kans met Nederlands en Succes met Actieve vrouwen. Meer informatie leest u op: www.lovrotterdam.nl.

Programma

13.30 Inloop

14.00 Welkom door inspirator Nadya van Putten en

directeur LOV, Christine Clement

14.05 Theatervoorstelling: Vrouwenland van Gülsüm Isleyen

15.40 Pauze

16.00 Plenaire discussie met het kennispanel

16.15 Inhoudelijke reactie van PVDA-prominent en oud- staatssecretaris van Justitie, Mevrouw Albayrak

Uitreiken certificaat aan 1500e LOV deelneemster

16.25 Afsluiting

16.30 Borrel

Het kennispanel bestaat uit:


- Korrie Louwes (wethouder Participatie bij gemeente Rotterdam)


- Judith Hopster (directeur Landelijk Netwerk Thuislesorganisaties)


- Deelneemster LOV (naam onbekend)


- Suzanne Davis (sociologe en vrijwilliger bij LOV)


- Ben Pluijmers (mogelijk, directeur Com.wonen)


- Deskundige van kenniscentrum Equality.

Locatie

De themabijeenkomst "Tijd voor Diversiteit" vindt plaats in theater Zuidplein (kleine zaal).

Adres: Zuidplein 60-64, 3083 CW Rotterdam

Telefoonnummer 010 2030203

Routebeschrijving

Aanmelden

U kunt zich tot 20 mei a.s. aanmelden om het feest bij te wonen via: info@lovrotterdam.nl.





http://www.lovrotterdam.nl