Gemeente Maassluis

`Balkonscènes aan het water' binnenkort in de boekwinkels

BalkonScene.jpg

Op zaterdag 29 mei 2010 organiseert de gemeente Maassluis een feestelijke presentatie van het boek `Balkonscènes aan het water'. Het boek benadrukt in woord en beeld waarom dit een unieke wijk en plek in Maassluis is. Maar bovenal is het een mooi literair werk voor en over Maassluis. De schrijfopdracht voor dit boek is de eerste kunstuiting uit de kunstvisie voor Het Balkon. Samen met de Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis CV wordt gewerkt aan toekomstige kunstopdrachten voor de wijk, waarvoor dit boek een bron van inspiratie is. Het boek is ook bijzonder omdat alle schrijvers, dichters en fotografen die een bijdrage hebben geleverd, wonen in Maassluis of in deze stad zijn geboren. De vijf schrijvers en dichters zijn Arend van Dam, Henk Weltevreden, Henriette Faas, Maarten van Buuren en Pero Senda. En leden van de Fotoworkshop Maassluis hebben een aantal verrassende foto's gemaakt die in het boek zijn geplaatst.

De feestelijke presentatie van het boek start op 29 mei om 13.00 uur in de bibliotheek Maassluis aan de Uiverlaan 18. Nadat de vijf schrijvers en dichters een eerste boek overhandigd krijgen, geven zij een korte voordracht. Na de voordrachten is er gelegenheid om het boek te laten signeren door de schrijvers en dichters.

De inwoners van de wijk Het Balkon krijgen `Balkonscènes aan het water' gratis aangeboden. Vanaf maandag 31 mei 2010 is het boek via de boekhandel in geheel Nederland verkrijgbaar.

Informatiebijeenkomst brede school op Het Balkon

Na de boekpresentatie geven Stichting Kinderopvang Maassluis (SKM) en Stichting Meervoud in de bibliotheek een presentatie over de brede school op Het Balkon. Medewerkers van de school verstrekken onder andere informatie over de start van het nieuwe schooljaar en de planning hiervan. Ook wordt aandacht besteed aan het continurooster met professionele begeleiding van SKM en de doorgaande lijn die zij samen met de school hanteren. De presentatie over de brede school is op 29 mei van 15.00 uur tot 16.00 uur.

Expositie douanehuisje

Leden van de Fotoworkshop Maassluis hebben, op verzoek van de gemeente en geïnspireerd door de wijk Het Balkon, foto's ingezonden voor `Balkonscènes aan het water'. Van de ingezonden foto's zijn 11 foto's geselecteerd en opgenomen in het boek. Alle ingezonden foto's zijn uiteraard het bekijken waard. Daarom houdt de Fotoworkshop een expositie in het douanehuisje. Deze expositie kunt u bezoeken in de weekenden van 22/23 mei en 29/30 mei 2010 tussen 14.00 en 17.00 uur. Meer informatie over de Fotoworkshop staat op de website www.fwsmaassluis.nl.