Gemeente Delfzijl

Termunter kerk in Top Vief

De eeuwenoude Ursuskerk uit Termunten is geselecteerd als één van de Top Vief kerken in het Noorden van Groningen, zie de website www.topvief.nl.

De Top Vief is dit jaar voor het eerst en is een initiatief van Hoogeland op de Kaart en Tocht om de Noord. Onderdeel van de verkiezing is, dat de omgeving rond de uitverkoren kerk een gouden weekend organiseert. Dat betekent dat er behalve in de kerk, ook op allerlei andere plekken in de omgeving van alles te zien, horen en beleven is. Het gouden weekend in Termunten vindt plaats op 29 en 30 mei.

Programma
De kerk is het hele weekend geopend en er zijn vrijwilligers aanwezig om bezoekers rond te leiden. Op zaterdagmiddag is er vanaf twee uur de hele middag muziek. Orgelspeler Eltjo Prins bijt het spits af en maakt om drie uur plaats voor zanger/gitarist Tonko Tonkes, die liedjes van Ede Staal ten gehore brengt. Organist Evert Hamminga sluit de middag af met een om vier uur beginnend concert. Zondagochtend om half tien vindt de kerkdienst plaats en om twee uur treedt het plaatselijk fanfareorkest Prins Bernhard op met muziek voor alle leeftijden. Omgeving Ook in de omgeving is van alles te beleven. Onder de naam: âBorgsweer biedt meerâ, laat buurdorp Borgsweer op zaterdagmiddag zien wat het in huis heeft: open tuinen, ateliers, brocanterie en allerlei andere bedrijvigheid (www.borgsweer.vpweb.nl). Camping Zeestrand organiseert een anderhalf uur durende puzzelwandeltocht en op zondag organiseert Bezoekerscentrum Reidehoeve van 11.00 tot 13.00 uur een excursie door de Breebaartpolder.

Top Vief
Top Vief staat uiteraard voor Top Vijf en biedt bezoekers de kans om het Noorden van Groningen te leren kennen. Ieder jaar kiest de Top Vief een ander thema, dit jaar is dat dus kerken. Vief staat ook voor levendig, omdat er van alles te beleven is in Groningen en de Top Vief biedt bezoekers de mogelijkheid dat allemaal mee te beleven.


* Programma Gouden Weekend kerk Termunten.pdf

Zie het origineel