Gemeente 's-Hertogenbosch

21-05-2010
Grote picknick aan de Stadsdommel

Natuur is weer terug, midden in de stad

's-Hertogenbosch is welkom op een grote picknick aan de Stadsdommel op zaterdag 29 mei. Op en rond Bastion Maria vieren buurtbewoners, voorbijgangers, de gemeente `s-Hertogenbosch, waterschap Aa en Maas en andere organisaties de heropening van een inspirerende plek: de Stadsdommel.

Waar de Dommel dwars door de Bossche binnenstad stroomt, heet de rivier de Stadsdommel. In de afgelopen jaren zijn de historische - en onder het talud verborgen - vestingmuren langs dit stuk van de rivier blootgelegd en volledig gerestaureerd. De natuur krijgt vrijer spel en een ecologische verbindingszone knoopt bestaande natuurgebieden weer aan elkaar. Dieren kunnen zich veilig bewegen en planten en bloemen krijgen alle kans om te groeien en bloeien. Kaart Stadsdommel

Feest
De werkzaamheden zijn jarenlang zichtbaar geweest en hebben ook de nodige overlast veroorzaakt voor de stad en een deel van haar inwoners. Op zaterdag 29 mei geven gemeente en waterschap de Stadsdommel weer terug aan 's-Hertogenbosch en haar inwoners. We vragen alle gasten zélf een gevulde picknickmand mee te brengen. Daarnaast trakteert de organisatie op wat heerlijkheden. Iedereen die belangstelling heeft kan langskomen en zich verdiepen in de kunst van fotografie, schilderen, zingen, knutselen en yoga. Iedereen is vanaf 11.45 uur van harte welkom op Bastion Maria aan de Westwal, tegenover het Berewouthof. Aanmelden is niet nodig.

Rondom het picknickterrein kunt u de inspiratie die u opdoet op het prachtige Bastion Maria in allerlei activiteiten uitleven.

Programma
Het programma van 29 mei ziet er als volgt uit:

10.30 - 11.00 uur Ontvangst bij Bastion Maria Foto weidebeekjuffer

11.00-11.45 uur Feestelijke opening van `Stadsdommel, een bron van inspiratie'
Bestuurders, belanghebbenden en omwonenden staan samen stil bij de wereld van de weidebeekjuffer, dikke oude vestingmuren, stromend water en bijzondere plantjes.
Bestuurders en deskundigen uit al deze werelden zijn te gast in de korte talkshow `De Stadsdommel draait door'.

11.45-15.30 uur Picknickprogramma - de kunst van... Foto picknicken Samen met de omwonenden en bezoekers van de Stadsdommel kunt u na de feestelijke en officiële opening genieten van een uniek picknickprogramma.