NCRV

Rootz

Rootz: Van je familie moet je het hebben!

Zaterdag 29 mei

17.45 uur, Z@PP

Vrolijke spelshow met Jochem van Gelder

Vanaf zaterdag 29 mei bij de NCRV: Rootz, een wekelijkse spelshow vol onverwachte wendingen. In Rootz nemen twee families van elk tien leden het tegen elkaar op in acht bizarre, grappige of zenuwslopende duels. Aan het hoofd staan niet de omaâs of de vaders, maar de kinderen. Deze jongsten van de familie zijn de teamcaptains. Van presentator Jochem van Gelder krijgen zij een cryptische omschrijving van de opdracht, waarna ze per ronde bepalen wie van de familie gaat spelen. Naast een quiz zijn er fysieke, geheugen, huishoudelijke en âperformanceâ opdrachten.

In de eerste aflevering komen de families Roelofsen - Nieuwhof uit Harderwijk en Algra uit Jubbega tegen elkaar uit.

De familie Roelofsen â Nieuwhof staat onder leiding van de 12-jarige Jordi Roelofsen. Jordi heeft ervoor gekozen om zijn team samen te stellen uit de familie van moeders kant. Een heel gevarieerd team met als belangrijkste kenmerken: gezelligheid, fanatisme en sportiviteit. Elk jaar organiseren ze een familie-uitje die in het teken staat van spelletjes en dit gebeurt op het scherpst van de snede. Spil van de familie is de 70-jarige oma Appie, ook wel Omi genoemd. Kortom, een team om rekening mee te houden.

De Friese familie Algra heeft als teamcaptain de 11-jarige Anna Siet Algra, een slimme, enthousiaste meid die de familie heeft gemobiliseerd voor Rootz. De familie ziet elkaar regelmatig en parkeert de caravan of tent in de zomer bij opa en oma in de tuin. Vader Rendert is CDAâer en zit in het team voor de politieke inzichten en de vrolijke noot. Oma is heel goed in familiespelletjes en het nichtje doet mee vanwege haar sportieve capaciteiten. Dan zijn er nog een beetje een gekke tante, een serieuze oom en een lieve oppasoma. Allen hebben gemeen dat ze zowel Fries als Nederlands spreken.

Na de acht opdrachtenrondes volgt de grote finale, waarin alles nog kan veranderen. Het eindspel is de climax van de show. Fe hele familie moet de vloer op om letterlijk de strijd aan te gaan met de andere familie. De captains spelen hierbij een cruciale rol.

Rootz telt 15 afleveringen van 50 minuten.

Deze aflevering werd eerder uitgezonden in mei 2008.