Gemeente Duiven


Doe inspiratie op voor uw erf of buitentuin!

De gemeente Duiven en Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseren op zaterdag 29 mei een inspiratie-excursie voor bewoners van het buitengebied van de gemeente Duiven. U kunt allerlei groene ideeën op doen voor de opbouw en (her)inrichting van erf of omliggende terreinen wanneer u het graag landschappelijk verantwoord wil aanpakken.

De excursie duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur. De kosten voor deelname aan de excursie bedragen ¤ 15,-. Aanmelden is noodzakelijk. Opgeven kan tot en met 28 mei a.s. via de website www.landschapsbeheergelderland.nl of telefonisch 026-3537444 begin_of_the_skype_highlighting 026-3537444 end_of_the_skype_highlighting.

Tijdens de excursie maken bewoners van het buitengebied kennis met de vele landschapselementen en streekeigen bomen en struiken die graag een plaatsje verdienen op het erf of eigen terrein. Fruitbomen, solitaire bomen, vrij uitgroeiende hagen en singels; waar kunnen ze het beste staan en welke meerwaarde kunnen ze hebben voor dieren en planten? En welke soorten passen het beste in het gebied waar u woont?

Een adviseur/ontwerper van Landschapsbeheer Gelderland neemt u mee langs de verschillende elementen en staat stil bij de meerwaarde die een landschappelijk ingericht erf/tuin voor het omliggende landschap kan hebben. Deelnemers kijken letterlijk over de heg van een inspirerend erf. Men krijgt praktische tips voor het inrichten van het eigen erf en omliggende terreinen en de aanleg en het onderhoud van landschapselementen. Een aanrader!

De inspiratie-excursie is onderdeel van het Landschapsversterkingsproject, die de gemeente Duiven en Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseren. Zij hopen dat eigenaren met erven meedoen aan de landschappelijke versterking van het buitengebied. Meer informatie op www.landschapsbeheergelderland.nl.