Gemeente Breda

Tweede editie Woondag Teteringen

Op zaterdag 29 mei, tussen 10.00 en 14.00 uur, vindt in het informatiecentrum Teteringen aan het Hoeveneind 3 voor de tweede keer de Woondag Teteringen plaats.

Belangstellenden kunnen dan ook de ontwikkelingslocaties Waterdonken, Om de Haenen/ Haenen Noord en Meulenspie bezoeken en tekst en uitleg krijgen over alle aspecten van het wonen hier.

Teteringen is momenteel dé uitbreidingslocatie van Breda waar wonen in het groen in verschillende verschijningsvormen en met aandacht voor de diversiteit van leefmilieus en duurzaamheid vorm krijgt. Het is een verbindingsgebied tussen het dorpse van Teteringen en het stedelijke van Breda. Een overgang die zichtbaar is in de ruimtelijke kwaliteit. Nadrukkelijk wordt gezocht naar een manier om de behoefte van de huidige bewoners van Teteringen en de nieuwe bewoners aan voorzieningen zoals onderwijs, zorg en sociale netwerken, waar mogelijk met en voor bewoners, vorm te geven.

In Teteringen worden nu en in de nabije toekomst de volgende projecten gerealiseerd:

- Nieuwbouw van 2770 woningen;

- Een waterberging die meerdere doelen dient (ecologie, recreatie, bufferzone, enz.);

- Twee multifunctionele accommodaties;

- Reconstructie Oosterhoutseweg (inclusief tunnelbak);
- Winkels aan de Scheperij;

- Ontwikkeling van een zorgkruispunt;

- Biomassacentrale;

- Uitbreiding Sportaccommodaties;

- Zorgkruispunt.

Behalve de gemeente Breda dragen Heja Projectontwikkeling , woningbouwcorporatie Singelveste AlleeWonen, ABB Ontwikkeling en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bij aan de organisatie van deze woondag.

Breda, 26 mei 2010