Gemeente Midden-Delfland

Veelzijdige en leerzame praktijkdag voor jonge autorijders

Een aantal jonge autorijders in de regio Midden-Delfland doet op zaterdag 29 mei mee aan een praktische, leerzame én leuke praktijkdag voor jonge autorijders. Zij hebben allen tussen drie maanden en twee jaar geleden hun rijbewijs gehaald.

De praktijkdag voor jonge autorijders is georganiseerd door de gemeente Midden-Delfland in samenwerking met het ROV Zuid-Holland. Deze dag is een unieke gelegenheid voor de deelnemers om zelf in de praktijk te ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog te behalen zijn.

De praktijkdag bestaat uit de volgende onderdelen:


* Testroute rijden: er wordt tijdens een praktijkrit gekeken hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog te behalen zijn;

* Noodstop op een mobiele baan: de jonge automobilisten ervaren op een ter plaatse aangelegde mobiele rem/slipbaan hoe het aanvoelt om op een glad wegdek onverwacht een noodstop te moeten maken. Zo ontdekken zij hoe lang de remweg op een glad wegdek is;
* Alcohol en drugs in het verkeer: dit is een deelname in een groepsdiscussie over de werking van alcohol en drugs in het verkeer.
Â