Gemeente Tiel


Ondertekening convenant KVO Winkelcentrum Passewaaij

Zaterdag 29 mei 2010 is de start van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) in Winkelcentrum Passewaaij een feit. Burgemeester de Vreeze, ondernemers, eigenaren, brandweer en politie ondertekenen het convenant. Binnen twee jaar moeten de voorwaarden voor het KVO zijn gerealiseerd met het doel de veiligheid in het winkelgebied te vergroten.

Met het convenant willen de ondertekenaars de aantrekkelijkheid van het winkelcentrum Passewaaij verbeteren. Het Keurmerk Veilig Ondernemen biedt de mogelijkheid om gezamenlijk maatregelen te treffen die de veiligheid en leefbaarheid van het gebied vergroten. Het winkelcentrum moet meer aantrekkelijk worden en dat geldt ook voor de directe omgeving.

Maatregelen

Aan de hand van de resultaten van de ondernemersenquête, politiegegevens en een schouw zijn de knel- en verbeterpunten in kaart gebracht en daaropvolgend maatregelen bedacht die de komende twee jaar uitgewerkt worden. Zo worden activiteiten ondernomen om o.a. de verlichting te verbeteren, het herstel van kapotte objecten sneller te laten verlopen en het aantal winkeldiefstallen te verlagen.

Eerste ster

Winkelcentrum Passewaaij krijgt nu haar eerste van de drie sterren. Deze eerste ster heeft winkelcentrum Kwadrant een aantal maanden geleden ook gekregen. Deze eerste ster staat voor de basis samenwerking tussen ondernemers en de veiligheidsprofessionals. Dit betekent dat er een structuur aanwezig is Een tweede ster kan over twee jaar worden verdiend als de genomen doelstellingen worden behaald. Als twee jaar na het verdienen van de tweede ster eveneens de doelstellingen worden behaald, dan ontvangt het winkelcentrum de derde en laatste ster.