Ingezonden persbericht


Media over de moslim

In onze vaste wekelijkse rubriek neemt dit keer publicist Özkan Gölpinar de Nederlandse kranten, tv en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Islam in Servië

Servië maakt zich op voor toetreding binnen de Europese Unie. In 2010 komt daar uitsluitsel over. In het tweede uur van het radioprogramma De Zevende Hemel hoort u deel 20 van de documentaireserie Islam in Europa. Ditmaal is de islam in Servië aan de beurt. Hoewel de moslims tegenwoordig in Servië maar twee procent van de bevolking uitmaken, zitten in de huidige regering twee islamitische ministers. Michael de Werd maakte de documentaire en in de studio praat Kim Visser met Dion van den Berg van het IKV Pax Christi, over de moslims in Servië.

Bellen met Irak

In de rubriek Bellen met de Islamitische Wereld worden actuele kwesties aan de kaak gesteld door correspondenten ter plaatse. Deze week vertelt Mahmoud Salayi vanuit Kirkuk, het laatste nieuws uit Irak.

Erkenning voor Islamitische Universiteit Rotterdam

De Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR) is opgericht in 1997. En deze week kwam het verheugde bericht dat zij erkend zijn als Hoger Onderwijs voor haar Master opleiding Islamitische Geestelijke Verzorger. Het IUR wil bijdragen aan de academische vorming van het intellectueel moslimkader. Tural Koc van de IUR vertelt er meer over.

Islamles op openbare scholen

Ook op openbare basisscholen hebben kinderen recht op islamitisch onderwijs. Deze informatie wordt echter niet door de scholen gegeven. Daarom pleit Mesut Disli van de Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) voor een landelijke campagne.

Nieuws uit de islamitische wereld

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze ­ én entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.

De Zevende Hemel:
Live radioprogramma met reportages, documentaires en interessante studiogasten op radio 5 (747 AM), via de kabel of via onze website.