Ingezonden persbericht


Zaterdag 29 mei in World's Untold Stories

CHRISTIANS UNPLUGGED

Documentaire over groeiende beweging extreme christenen in de VS bij CNN

Deze aflevering van World's Untold Stories biedt een zeldzaam inkijkje in het leven van wat sommigen extremistische christenen zouden noemen - een wereld die aanzienlijk verder gaat dan de zondagse bijeenkomsten. We worden deelgenoot van de levens van 3 mensen die hun theologie op een shockerende manier beleven. Zij zijn leden van een groeiende beweging die gelooft dat Amerika moreel bankroet is, dat het christendom ver weg geraakt is van zijn oorspronkelijke betekenis en dat de regering de rol van de kerk heeft overgenomen in het leven van de mensen. Deze gelovigen vinden dat het tijd is om terug te keren naar de basis, waar iedereen voor elkaar zorgt en de regering een kleine rol speelt in het dagelijks leven. Sommigen vinden het zelfs tijd om een onafhankelijke christelijke natie te vormen. Zij hebben zichzelf losgekoppeld van de beschaving en leven zo veel mogelijk aan de rand van de samenleving, zoals zij denken dat christenen dat vroeger deden.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij en mysterieuze zaken worden onthuld.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie. Het programma duurt een half uur.

World's Untold Stories: Christians Unplugged wordt uitgezonden op:

Zaterdag 29 mei en zaterdag 12 juni om 18.30 uur

Zondag 30 mei en zondag 13 juni om 13.00 uur en om 20.30 uur

Dinsdag 1 juni en dinsdag 15 juni om 14.30 uur en 18.30 uur


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht