Gemeente Tilburg

Persbericht
27 mei 2010

Korfbalvereniging KV Tilburg speelt 'interlands' in en tegen Catalonië

Wedstrijden 29 en 30 mei lopen vooruit op het EK Korfbal in Tilburg

Komend weekend speelt korfbalvereniging KV Tilburg (KVT) twee heuse 'interlands'. In en tegen Catalonië zal tot tweemaal toe het Wilhelmus voor de Tilburgse korfbalvereniging klinken. Het idee werd geboren nadat de Engelse nationale ploeg moest annuleren voor de oefentrip en het Nederlands team niet in de gelegenheid was in te vallen.

Voor Catalonië is het weekend van 29 en 30 mei belangrijk, omdat de 'interlands' volledig in het teken staan van selectie en voorbereiding op het EK Korfbal. De eerdere contacten tussen KVT en Catalonië, één van de vier landen tijdens de groepsfase van het EK Korfbal in Tilburg, mondde uit in deze oplossing. Ook de oefenwedstrijd die KVT vorig jaar al speelde tegen het Nederlands team heeft bijgedragen aan het afvaardigen van KVT naar Catalonië. Voor deze bijzondere gelegenheid heeft het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond) KVT betiteld als 'Nederland-Zuid'.

Tilburgs adoptieplan

Tilburg is één van de speelsteden voor het EK Korfbal dat van 22 t/m 31 oktober 2010 in Nederland gehouden wordt. In het weekend van 22 t/m 24 oktober worden zes groepswedstrijden gespeeld in sportcomplex T-Kwadraat. Naast Catalonië spelen Schotland, Polen en België in Tilburg de groepsfase. De 3 Tilburgse korfbalverenigingen, KV Tilburg, OJC '98 en DKV Zigo, 'adopteren' de deelnemende landen door hen in Tilburg te verwelkomen en de teams wegwijs te maken in de stad. De verenigingen en de landenteams zullen daarnaast ook een gezamenlijke thema-avond organiseren.

Overige speelsteden EK Korfbal

De overige speelsteden voor het EK Korfbal zijn Den Haag, Leeuwarden, Almelo en Rotterdam. De eindrondes van het EK Korfbal worden van 25 t/m 30 oktober in het Topsportcentrum in Rotterdam gespeeld. Het Rotterdamse Ahoy is op 31 oktober de finaleplaats.
---