Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


afgesloten

---

Oranje-Vrijstaatkade afgesloten

28 mei 2010
De bouwactiviteiten in Oostpoort gaan weer beginnen. Vanwege het vele bouwverkeer wordt het deel van de Oranje-Vrijstaatkade vanaf het gebouw van Sports World tot aan het stadsdeelkantoor vanaf 29 mei 2010 voor al het verkeer afgesloten.

Bereikbaarheid


* SportsWorld en het sportfondsenbad Oost blijven bereikbaar vanaf de Linnaeusstraat.

* Bezoekers van het stadsdeelhuis, Centrum voor beeldende kunst en basisschool De Kraal kunnen deze gebouwen bereiken via de Linnaeuskade, en dan over de twee bruggen over de Ringvaart naar Oostpoort.

* Muziekmakerscentrum MuzyQ en sporthal Wethouder Verhey zijn bereikbaar via de Polderweg.

Bouwwerkzaamheden

De ontwikkelingscombinatie OCP start binnenkort met de bouw van het gebouw tussen het stadsdeelhuis en het muziekmakerscentrum muzyQ. Hier wordt het Bertold Brechthuis gebouwd, een woonvoorziening voor thuisloze jongeren en winkelruimtes. Dit huis wordt tegen het stadsdeelkantoor aangebouwd.

In de zomer van 2010 begint de bouw van de ondergrondse parkeergarage, het grote winkelcentrum en de bovenliggende woningen.

De afsluiting van de Oranje-Vrijstaatkade duurt totdat de bouw van het winkelcentrum gereed is naar verwachting medio 2013.

De graafwerkzaamheden op het bouwterrein zullen beperkt zijn. Er wordt geen ernstige geuroverlast bij deze werkzaamheden verwacht, beperkte geurhinder kan wel optreden.

De aannemer zal bij het heiwerk gebruik maken van zogeheten Vibro-palen. Dit is een manier van heien die minder geluidsoverlast geeft dan het heien van betonnen palen. Desondanks kan er voor omwonenden enige geluidshinder ontstaan.

Meer info

Project Oostpoort

---