Gemeente Medemblik

Medemblik Nautiek op 29 en 30 mei

Medemblik heeft er een nieuw watersport- evenement bij: Medemblik Nautiek. Dit programma zorgt voor de omlijsting van de Delta Lloyd Regatta, 's werelds grootste watersportevenement, dat jaarlijks in Medemblik wordt gehouden. Dit jaar is de Regatta van 26 tot en met 30 mei.

Wethouder Gutter opent Medemblik Nautiek op zaterdag 29 mei om 13.00 uur bij de Vischafslag, Oosterhaven te Medemblik. Met dit evenement wil de gemeente Medemblik de watersport dichter bij bewoners en bezoekers brengen. `We willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van dit prachtige spektakel op en rond het water. Het is uniek in de wereld. Daar zijn we best trots op,' zegt wethouder Kasper Gutter.

De havens van Medemblik zijn het podium van onder meer een botenshow, lopen over water, zeilen op het land, een nautische markt, muziek, optimistenraces voor de jeugd en boottochten naar de zeilwedstrijden. Het Regatta Center biedt een terras aan het water. Dit geeft goed zicht op de wedstrijden en optredens van de muziekboot. Naast topsport en watersportrecreatie presenteert Medemblik Nautiek Westfriese jachtbouw. Botenbouwers, importeurs en leveranciers zijn te vinden op de botenshow. Meer informatie over het programma is te vinden op: www.medembliknautiek.nl, www.vvvmedemblik.nl of www.deltalloydregatta.org.