Ingezonden persbericht

Vier internationale technohelden gaan muzikaal winkelen in oud Utrechts warenhuis.

Eind mei is het weer zo ver! Zeus zal dan de succesvolle eerste L'Etiket avond een vervolg geven in de Winkel van Sinkel. Maar liefst 1000 mensen gingen in Utrecht een maand geleden volledig uit hun dak bij het horen van de diepe monstergrooves van de legendarische producer, Alexander Kowalski. De hoogste tijd dus voor een tweede editie! 29 mei aanstaande zullen niet één, maar twee grootheden uit Duitsland en twee grootheden uit Polen hun kunsten komen vertonen in De Winkel van Sinkel. Dit allemaal in de ban van het kersverse nieuwe label Basmati.

Basmati labeleigenaar Gabriel Ananda is een goede bekende van iedere Techno liefhebber. Zijn magische productie "Doppelwhipper" is inmiddels vier jaar oud en wordt over tien jaar ongetwijfeld nog steeds gedraaid. Een echte klassieker dus. Verwacht van zijn 90 minuten durende live set een mix van nieuwe en oude (nostalgische) producties. Dit alles geproduceerd met het unieke Ananda sound zoals het publiek van hem gewend is.

Ieders favoriete boswachter en Gabriel's beste vriend Dominik Eulberg zal ook aanwezig zijn. Het is voor hem precies vijf jaar geleden dat hij voor het eerst in Utrecht verscheen. De albums die hij sinds 2003 aan de lopende band uit blijft brengen tekenen zijn internationale succes. "Heimische Gefilde" en "Bionik" zijn enkele voorbeelden van hoe de bioloog op zeer vernufte wijze een muzikaal verhaal weet te vertellen. Uiteraard zal Dominik later dit jaar ook op Basmati zijn tracks uitbrengen.

Omdat iedere topper een goede warm up nodig heeft, zijn de lokale helden DGdaan en Macroscope opgetrommeld om hun steentje bij te dragen. DGdaan weet elke avond zijn publiek te verrassen met unieke platen die een vol en stoer geluid overbrengen. Gastheer van de avond met de bekendste snor van Utrecht is maarten 'Macroscope' Pordon, hij zal zijn meest dikke House en Techno platen uit de kast halen.

Als klap op de vuurpijl heeft Zeus één van de bekendste Utrechtse organisaties namelijk Spacerijen uitgenodigd om de tweede zaal te hosten. Naast frontman Erik Heijting staat het uit Polen afkomstige duo Catz n dogz (a.k.a 3 Channels) klaar om het publiek "Out of Space" te draaien. Hun bekendste productie "Sunset in the East", geremixed door Guillaume & the Coutu Dumonts, klinkt natuurlijk buitenaards vet! Fabric, Panorama Bar en Watergate zijn geen onbekende clubs voor deze dieren uit Polen. De zaal wordt geopend door Wane en Soundbites and last but not least is er dan nog de bekende live act Brand. Je weet wel, vijftig procent Loops, honderd procent gas erop! Hogeschool Techno dus voor jong en oud!

Kaarten voor L'Etiket Basmati, 29 mei in De Winkel van Sinkel kosten 13 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via www.paylogic.nl.