Gemeente Stadskanaal

Ook dit jaar wordt het Klimaatstraatfeest weer gevierd! Nederland is actief in een feestelijke campagne waarin burgers samen met hun buren energie besparen. Dat is goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee. De campagne wordt op 29 mei 2010 afgesloten met maar liefst 500 straatfeesten door heel Nederland. Daarnaast zijn er via prijsvragen allerlei extra prijzen te winnen.

Meedoen is leuk én simpel

Meld u aan op de website I www.klimaatstraatfeest.nl. U kunt ook zien wie van uw buren nog meer meedoen. Op de site vindt u diverse tests en tips die helpen om energie te besparen. Door deze te gebruiken verdient u meteen al klimaatpunten voor uw straat. Als u samen met uw buren allerlei energiebesparende acties op touw zet, verzamelt u nog meer punten. De 500 straten met de meeste punten winnen een feest voor de hele straat. De hoogst scorende straat krijgt bovendien een optreden van een bekende Nederlandse artiest cadeau.

Gemeente Stadskanaal roept haar inwoners op om mee te doen

Mogelijk wordt één of meer van de 500 straatfeesten op 29 mei in Stadskanaal gehouden. De gemeente Stadskanaal steunt namelijk het Klimaatstraatfeest en daarmee verhoogt het de kansen van deelnemende straten uit de eigen gemeente. Die krijgen daardoor nog eens 2000 bonuspunten bovenop hun zelfverdiende punten.

Wethouder Ferry Booij: "De gemeente Stadskanaal steunt het Klimaatstraatfeest van harte, omdat we werk willen maken van duurzame energie en energiebesparing! Daarom hebben we de Nota duurzame energie en energiebesparing in Stadskanaal geschreven, die op 15 februari aanstaande in de raad wordt behandeld. Ook u kunt een bijdrage leveren aan het klimaat door energie te besparen!"

Warme Truiendag

Op 12 februari is er weer een Warme Truiendag onder het motto `klimaatverandering, ik trek het mij aan!'. Trek een warme trui aan en zet de verwarming wat lager; u bespaart 7% energie per graad. Ga met uw klimaatburen in warme truien op een groepsfoto en u verdient punten voor uw klimaatstraatfeest.

* 10 februari 2010