Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoe klinkt een drietrapsklarinet?
Première muziekvoorstelling De Muziekfabriek (6+)

Op zaterdag 29 en zondag 30 mei 2010 gaat de muziekvoorstelling De Muziekfabriek in première in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. De voorstelling voor kinderen vanaf zes jaar is een coproductie tussen Oorkaan en Calefax rietkwintet. Tijdens de voorstelling gaan de vijf musici met elkaar een muzikale strijd aan. Zonder woorden, maar met veel muziek. De tournee van De Muziekfabriek start 21 november 2010 en wordt op 10 april 2011 afgesloten in de Philharmonie in Keulen (DE).

In de muziekfabriek werken vijf mannen heel hard. Ze hebben plezier samen, maar kibbelen ook veel. Over wie er nu eigenlijk de baas is en wie het mooist kan spelen. De mannen zijn ondeugend en bouwen op eigen houtje waanzinnig gekke instrumenten. Die toevallig wel héél mooi klinken.

Calefax rietkwintet geniet wereldfaam, dankzij een unieke combinatie van superieur musiceren, een altijd avontuurlijke en toch toegankelijke programmering, een grenzeloze toewijding en een continue stroom nieuwe ideeën. Calefax rietkwintet maakte bij Oorkaan eerder de muziekvoorstellingen Van Mij en Hoe een Eskimo Zwart kan Zien.

Calefax rietkwintet:
Oliver Boekhoorn hobo
Ivar Berix klarinet
Raaf Hekkema saxofoon
Jelte Althuis basklarinet
Alban Wesly fagot

Oda Buijs regie
Annechien Koerselman script/dramaturgie

Zita Winnubst kostuums
Joris Speelman decor
Desirée van Gelderen lichtontwerp

Oorkaan is in september 2009 ontstaan door de fusie van Productiehuis Jeugdconcerten en Werkplaats Oorproeven. Oorkaan bestaat uit: Oorkaan Producties, Werkplaats Oorproeven en Educatieafdeling Oorsprong. De missie is kinderen via kleinschalige muziekproducties kennis te laten maken met live muziek én het genre jeugdmuziek verder te ontwikkelen. Daarmee is Oorkaan uniek in Nederland.

Surf voor meer informatie over De Muziekfabriek, Oorkaan en Calefax rietkwintet naar: www.oorkaan.nl en www.calefax.nl.

Oorkaan wordt structureel gesubsidieerd door het Ministerie van OCW. Calefax rietkwintet wordt structureel gesubsidieerd door het NFPK+ en de Gemeente Amsterdam. De muziekvoorstelling De Muziekfabriek wordt mede mogelijk gemaakt door het SNS REAAL Fonds en de Turing Foundation.
---