HCC Platform Linux en Ubuntu-NL organiseren Ubuntu Release Party 2010

04/05/2010 07:00

HCC

Op 29 mei 2010 vindt in de Reehorst (Ede) de Ubuntu Release Party 2010 plaats. Centraal staat de komende versie van het Linux-besturingssysteem Ubuntu. Bezoekers kunnen Ubuntu gratis laten installeren en vervolgens diverse lezingen en workshops bijwonen.

De landelijke dag wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Nederlandse Ubuntu gemeenschap en het HCC Platform Linux. Zij presenteren een goed gevuld programma met drieëntwintig lezingen en vier workshops. Er is aandacht voor actuele ontwikkelingen op het gebied van open source bij de overheid en in de zorg, waaronder bijvoorbeeld het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. Deze instelling voert op dit moment een pilot uit met Ubuntu Linux werkplekken. Voor praktisch ingestelde gebruikers zijn er lezingen over open source ontwikkeling voor niet-programmeurs, het werken met het open source kantoorpakket OpenOffice.org en het uitwisselen van bestanden tussen Ubuntu en Windows PC's. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de lezing over MuseScore. De vier workshops bieden plaats voor beginnende gebruikers (Basiscursus Ubuntu) en meer gevorderde gebruikers (Python voor Beginners, Werken met de Terminal, Beveilig je USB-stick). Gedurende de dag staan vrijwilligers klaar om bezoekers te helpen met het installeren van Ubuntu op de eigen computers, waardoor ze naast het besturingssysteem ook gelijk beschikken over een hoogwaardig kantoorpakket en software voor de bewerking van foto- en videobestanden.

Ubuntu 10.04

Ubuntu is een toonaangevend op Linux gebaseerd besturingssysteem, dat al jaren bekend staat vanwege de uitgekiende balans tussen gebruikersvriendelijkheid, innovatie en stabiliteit. De nieuwe release, Ubuntu 10.04, bijgenaamd Lucid Lynx, krijgt bijvoorbeeld ondersteuning voor de iPhone en biedt iedere gebruiker de mogelijkheid bestanden via de online dienst Ubuntu One eenvoudig te synchroniseren met meerdere computers.

Hoofdsponsor en medeorganisator HCC ondersteunt de Ubuntu Releaseparty van harte. Europa's grootste en onafhankelijke computervereniging ziet in Ubuntu een goed besturingssysteem en wil iedereen graag kennis laten maken met alle mogelijkheden die het veilige, stabiele en kostenloze 'Lucid Lynx' te bieden heeft. 'Wij verwachten een hoge opkomst', zo stelt Bas van den Dikkenberg van het HCC Platform Linux en algemeen coördinator van deze dag. 'Wij raden iedereen aan zich zo snel mogelijk in te schrijven, zodat je naar de lezing en workshop van jouw keuze kan'.

Thomas de Graaff, woordvoerder van de Nederlandse Ubuntu gemeenschap, is enthousiast over het programma. 'Dit wordt absoluut de grootste Ubuntu Release Party die we als gemeenschap in Nederland hebben georganiseerd. De samenwerking met HCC Platform Linux maakt het mogelijk zowel inhoudelijk als organisatorisch een volwassen programma neer te zetten. We zijn ook blij dat zoveel vrijwilligers, sprekers en bedrijven met veel plezier meedoen.'

Meer informatie over de Ubuntu Release Party is te vinden op http://www.releaseparty.eu.

Inschrijven kan via http://www.hcc-linux.nl.





http://www.hcc.nl