Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Vijfde Counter Culture Festival
Zaterdag 29 mei 2010
Strijkviertel Utrecht

Vijfde Counter Culture Festival: Een kijkje in de gekraakte keuken

De vijfde editie van het Counter Culture Festival laat je proeven van de haute cuisine uit de kraakscene. Initiatieven met een oorsprong in de kraakbeweging laten het achterste van hun tong zien tijdens dit multidisciplinair muziek- en kunstfestival. Naast een divers muziekprogramma, eten en een infomarkt is er dit jaar speciale aandacht voor kunst en acts.

Counter Culture Festival geeft een kijkje in de keuken van de kraakbeweging. "Dat is belangrijk", aldus Rutger den Dool. "Zeker nu er een wetvoorstel ligt om kraken te verbieden, willen we laten zien wat voor goeds deze beweging tot stand heeft gebracht. Het festival geeft in een notendop weer wat een creativiteit en inventiviteit er ontstaat wanneer er vrijplaatsen ontstaan waar creatieven hun gang kunnen gaan. Op het festival zijn bands, artiesten en kunstenaars te bewonderen die ooit begonnen zijn in de kraakbeweging. Daarnaast krijgen initiatieven zoals de weggeefwinkel en kraakspreekuur ruimte om zich te presenteren. Om het festival zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk te maken is het festival helemaal gratis. We hopen op deze manier meer inzicht te geven in alles wat er gebeurd achter gekraakte deuren."

Het is dit jaar dubbel feest want het Counter Culture Festival viert haar vijfjarig jubileum. Dat wordt gevierd met een a la carte line up met voor ieder wat wils. Internationaal bekende bands als P.A.I.N. en AUX RAUS laten van zich horen. Maar ook minder bekende bands als PLATZAK, THE BUCKETBOYZ en DEADSILENCE SYNDICATE zijn van de partij. Naast muziek, eten en een infomarkt is er dit jaar speciaal aandacht voor kunst en acts. Zo kun je onder andere genieten van HIPSICK , VANILLA RIOT en CAMBRIAN EXPLOSION. Spektakel gegarandeerd!

Uiteraard wordt ook het vijfde Counter Culture Festival afgesloten met een spetterende eindshow. Deze kers op de taart wordt verzorgd door niemand minder dan VISIONS OF THE NORTH. Kortom, kom proeven!!

Kijk voor de complete line up op: www.counterculturefestival.nl