Gemeente Heemskerk


maandag, 24 mei 2010

Nationaal Kinderboerderijenweekend op Dierendorp

Op 29 en 30 mei 2010 vindt voor de 17e keer het Nationale Kinderboerderijenweekend plaats. Tijdens dit weekend worden er op kinderboerderij en natuur- en milieueducatie centrum Dierendorp activiteiten georganiseerd rondom het thema `Verschil mag er zijn'. Kom jij dat weekend ook naar Dierendorp?

Het thema van dit jaar is 'Verschil mag er zijn' en gaat over verschillen tussen dieren, maar ook over verschillen tussen dieren en mensen. Tijdens het kinderboerderijenweekend ontdek je dat we er allemaal anders uitzien, maar eigenlijk ook wel erg op elkaar lijken. Weet jij wie de dikste, dunste, grootste én kleinste van de kinderboerderij is? Doe mee aan de speurtocht op Dierendorp en ga op zoek naar de verschillen tussen dieren. Ook kun je knutselen of een mooie kleurplaat maken op de kinderboerderij.

Fotowedstrijd
Neem tijdens het Kinderboerderijenweekend je fototoestel mee en doe mee aan onze fotowedstrijd over landbouwhuisdieren! Natuurlijk mag je ook een foto van een ander landbouwhuisdier opsturen. Opsturen van de foto's kan tot 1 juli 2010. De mooiste foto's worden in het najaar tentoongesteld in het NME centrum Dierendorp. Analoge foto's kun je opsturen naar Kinderboerderij Dierendorp, Postbus 1 1960 AA Heemskerk onder vermelding van fotowedstrijd. Digitale foto's kun je opsturen naar dierendorp@remove-this.heemskerk.nl onder vermelding van fotowedstrijd.

Het NME centrum Dierendorp organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen en inwoners van Heemskerk en omgeving. Voor scholen zijn er leskisten te leen. Ook zijn er geregeld tentoonstellingen te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmewijzer.nl of www.dierendorpheemskerk.nl. Dierendorp is gevestigd aan de Vrijburglaan 1 in Heemskerk.

---