Dienstenbond CNV

Nieuws

28 mei 2010

Onderhandelingsresultaat cao AH Winkelmanagement

Op 18 mei jongstleden heeft CNV Dienstenbond een onderhandelingsresultaat bereikt met Albert Heijn over de cao Winkelmanagement.

Tijdens de vorige cao is de leden gevraagd om in te stemmen met een ongewijzigde verlenging bij gebrek aan voorstellen. Waarbij de loonsverhoging van het winkelpersoneel gevolgd wordt. Ook voor de komende jaren zou dat een scenario zijn.

Daarop is een onderhandelingsresultaat bereikt met de volgende afspraken:


1. Looptijd
De looptijd van de nieuwe CAO is van 1 april 2010 t/m 31 maart 2013.


2. Loonaanpassing
De afgesproken loonaanpassingen in de VGL CAO die vallen in de periode van 25 maart 2010 t/m 31 maart 2013 worden gevolgd. Dat is dit jaar 1% per 1 juli 2010 / 19 juli 2010 (periodeloon)


3. Onderzoek keuze in besteding arbeidsvoorwaarden Werkgever zal onderzoek doen naar de mogelijkheid van verdere uitwerking van een keuzemogelijkheid van de medewerker in de bestemming/uitruil van arbeidsvoorwaarden zoals opgenomen in de CAO (bijv. verdeling in tijd, geld, scholing) en de automatisering daarvan, en in de eerste helft van 2011 de vakbonden over de resultaten van het onderzoek informeren.


4. Onderzoek NFKS
Partijen zullen in 2011 gezamenlijk een nader onderzoek doen naar het filiaalclassificatie systeem NFKS en de daarbij behorende bepalingen in artikel 3.1 van de CAO voor het Winkelmanagement. De resultaten van dit onderzoek zullen partijen bespreken.


5. Overige afspraken
Indien noodzakelijk zal gedurende de looptijd van de CAO (technisch) overleg volgen over specifieke onderwerpen die in de VGL CAO worden afgesproken.

Tussentijds overleg over de aanpassing van de CAO op verzoek van één van de partijen is mogelijk.

Op het toegestuurde reactieformulier kunt u vòòr 11 juni aangeven of u instemt met het bereikte onderhandelingsresultaat.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl