Gemeente Noordenveld

onderscheiding

Uitreiking Koninklijke onderscheiding

Gepubliceerd op: 29 mei 2010

Op vrijdag 28 mei 2010 reikt burgemeester Hans van der Laan een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Tiem Jan Nijnuis uit Peize. De heer Nijnuis wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vindt plaats om 17.15 uur in het `Wapen van Drenthe', Heerestraat 1 te Roden.

De heer Nijnuis (69) is een veel en graag geziene persoon in de wereld van de fanfare- en harmoniegezelschappen. Hij is een vrijwilliger met hart voor de amateurmuziek. Hij zet zich daarvoor in met al zijn mogelijkheden en is daardoor de afgelopen 40 jaar van grote waarde geweest voor de amateurmuziek in Drenthe.

Naast actief lid van de plaatselijke muziekvereniging Excelsior is decorandus al vanaf 1979 bestuurslid van de Algemene Nederlandse Unie van Muziekverenigingen (ANUM), district Noord. Deze overkoepelende organisatie, die de belangen van de muziekverenigingen behartigd in Noord-Nederland is later gefuseerd met de KNFM- afdelingen (Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen) in Friesland, Groningen en in Drenthe. Namens de ANUM heeft de heer Nijnuis zitting gehad in het bestuur van SAMO (Samenwerkende Amateur Muziek Organisaties).

Tot 1 januari van dit jaar was de heer Nijnuis taakgroepbestuurder van SAMO Drenthe. De activiteiten omvatten het mede organiseren van activiteiten voor de aangesloten muziekverenigingen en het jaarlijks bijwerken van de administratie betreffende de subsidie die gediplomeerde muzikanten ontvangen van het Prins Bernhard Cultuur Fonds Drenthe (het Anjerfonds).