Politie Drenthe

Zaterdag 29 mei 2010

Provincie Drenthe, 29-05-2010

Potloodventer gesignaleerd
HOOGEVEEN Woensdagavond werd een 52-jarige inwoonster van Hoogeveen geconfronteerd met een potloodventer. De onbekende man toonde aan De Reiger zijn geslachtsdeel aan de passerende vrouw. Gaat om een man met een getinte huidskleur, lang postuur, brildragend, droeg een rode pet en had een rugtas op zijn rug. Hij maakte gebruik van een zwarte fiets. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Politie controleert verkeer

EMMEN Donderdag vond er een verkeerscontrole plaats op het parkeerterrein naast de voetbalvereniging Sportclub Angelso aan de Sint Gerardusstraat. Deze controle vond plaats in samenwerking met de Belastingdienst en Rijkswaterstaat. Het doel was om de verkeersveiligheid te vergroten door te controleren op rijden onder invloed, technische voertuigcontrole en gedragsfeiten. Er werd bekeurd voor losliggende lading(2x), losbreekreminrichting niet juist bevestigd(2x), te donkere autoruiten(4x), niet goed zichtbare kentekenplaat(1x), rijden zonder geldig E rijbewijs(1x), verkeerde kentekenplaat(1x), defecte richtingaanwijzer(1x) en te zwaar beladen aanhangwagen(1x).

Huiselijk geweld
ANLOO Vrijdagmiddag hield de politie in Anloo een 37-jarige inwoner van Annen aan. De man wordt er van verdacht zijn 45-jarige ex-vriendin te hebben mishandeld en bedreigd. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldiefstal

ASSEN In een warenhuis aan het Koopmansplein hield de politie vrijdagmiddag twee meisjes van 13 jaar uit Assen aan. Beide dames worden er van verdacht elk een BH te hebben weggenomen zonder af te rekenen. In de paskamers werden de prijskaartjes met een van huis meegenomen schaar verwijderd. Tijdens het terughangen van een derde kledingstuk werd de diefstal door medewerkers van de winkel ontdekt. Er is een Halt-proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilisten
EMMEN De politie bekeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige Emmenaar. De man reed op zijn bromfiets over de Splitting toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 300 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren.

ASSEN Een 20-jarige Assenaar reed in de nacht van vrijdag op zaterdag onder invloed in zijn auto over de Rolderstraat toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 220 ug/l en ging op de bon.

ASSEN Op de Europaweg-Noord trok in de nacht van vrijdag op zaterdag een hard rijdende automobilist de aandacht van de politie. De 56-jarige uit Groningen afkomstige bestuurder werd gecontroleerd en blies 330 ug/l. Ook hij werd bekeurd.

BUNNE Een 39-jarige Assenaar ging vrijdagavond op de Peizerweg op de bon. Hij bleek met 665 ug/l onder invloed te hebben gereden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op de bon voor belediging en vernieling
MEPPEL Een 24-jarige inwoonster van Meppel werd in de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurd voor vernieling en belediging. De onder invloed van alcohol verkerende vrouw vernielde na een woordenwisseling in het centrum de jas van een 18-jarige plaatsgenote. Na de aanhouding beledigde ze in het politiebureau de politie.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.