Gemeente Son en Breugel


de heer dhr. R. (Rolf) Jiskoot

Koninklijke onderscheiding voor de heer dhr. R. (Rolf) Jiskoot

Son en Breugel, 27 mei 2010

Op vrijdag 28 mei 2010 zal burgemeester Hans Gaillard een koninklijke onderscheiding uitreiken aan een bijzondere dorpsgenoot met een grote staat van dienst.

De burgemeester zal hem de onderscheiding uitreiken op vrijdag 28 mei a.s. tijdens een besloten bijeenkomst, georganiseerd ter gelegenheid van zijn afscheid. Deze bijeenkomst vindt plaats in Golfcentrum Best, Golflaan 1 te Best.

Koninklijke onderscheiding voor de heer R. (Rolf) Jiskoot

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Rolf Jiskoot (71) heeft zich jarenlang op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt voor de samenleving.

Vanaf 1988 tot heden heeft Rolf Jiskoot verschillende functies vervult binnen de Best Golf & Country Club in Best. Vanaf de eerste dag heeft hij niet alleen geadviseerd (o.a. van alle voorzitters) maar ook de handen werden uit de mouwen gestoken. Hij is een voorbeeld van alle leden, neemt veel verantwoordelijkheid en vervult een echte voortrekkersrol.

Van 1993 tot 2002 was hij voorzitter van de businessclub. Doel van de businessclub is het contracteren van bedrijven voor de club. Onder zijn voorzitterschap heeft de businessclub een grote vlucht genomen.

In 1994, 1999, 2004 en 2009 is hij als lid van de lustrumcommissie, op de eerste keer na als voorzitter, betrokken geweest bij de organisatie van activiteiten tijdens de lustrumvieringen. Hij stuurde de lustrumcommissie en de vele vrijwilligers aan, sloot contracten af met sponsoren en horeca. Hij maakte afspraken met de eigenaar van de baan, bewaakte samen met de penningmeester de budgetten en stimuleerde zoveel mogelijk leden aan de activiteiten deel te nemen.

Als lid van de redactiecommissie van het verenigingsblad Best Times is hij vanaf 1996 tot op heden verantwoordelijk geweest voor de inhoud van het blad. Naast eigen redactionele bijdragen stimuleert hij ook de leden om een bijdrage te leveren. Mede door zijn inzet is het blad uitgegroeid tot een professionele full color uitgave.

Voor zijn brede, belangeloze betrokkenheid is de heer Jiskoot door de Best Golf & Country club op 7 november 2009 benoemd tot "Lid van Verdienste".

Binnen hockeyvereniging HTC Son in Son en Breugel is de heer Jiskoot een aantal jaren captain en coach geweest van een herenteam.

Ook heeft hij jarenlang het Dames Veteranen Team C getraind en gecoacht .

Tevens was hij een zestal jaren lid van de Technische Commissie van HTC Son.

Daarnaast is Rolf Jiskoot een aantal jaren lid van het Bestuur geweest van Tennisvereniging HTC Son 2000 in Son en Breugel. Ook was enkele jaren voorzitter van de Toernooicommissie van deze Tennisvereniging .

In het dagelijks leven is de heer Jiskoot 33 jaar directeur geweest van makelaarskantoor VB&T (o.a.) in Eindhoven. Met name in zijn personeelsbeleid stond aandacht en persoonlijke ontwikkeling, speciaal voor jong talent, centraal.

Na de vervulling van zijn militaire dienstplicht in 1960 is hij tot 1 juni 1991 als reserve-officier actief gebleven bij de Koninklijke Landmacht, het laatst in de rang van Luitenant-Kolonel.

Raadhuisplein 1 - 5691 AL Son en Breugel - Telefoon (0499) 491 491