Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2010/EO53

Buitenpost, 29 mei 2010

800 Bezoekers op alcoholvrije feest Freshness in Buitenpost

De tweede editie van het alcoholvrije jongerenfestival Freshness was een groot succes. Het festival vond plaats op vrijdag 28 mei en trok zo'n 800 bezoekers, enkele honderden meer dan in 2009. Om 18.00 uur ging het festival van start en rond 00.00 uur gingen de lichten - na een spetterend optreden van Quintino featuring Ambush - weer uit.

Er was op het Mejontsmaterrein in Buitenpost van alles te beleven. De bezoekers konden kratstapelen, springen op een bungeetrampoline, racen op een luxe gamecomputer en voetballen in een pannakooi. Daarnaast zorgden de jongeren van het straattheater voor vermaak op het festivalterrein. Ook een dansgroep en een duo vuurspuwers waren aanwezig om de bezoekers tussen de muziekoptredens door te vermaken.

Na de openingsspeech van de burgemeesters Tjeerd van der Zwan (Achtkarspelen) en Bearn Bilker (Kollumerland c.a.) ging de muziek van start. De livemuziek werd verzorgd door verschillende artiesten, waarvan het eerste deel meestreed in de talentenjacht. Winnaar van de talentenjacht was HyperHuite, de tweede plek ging naar Zebras Can Fly en Carla de Bruine verdiende de derde plek. Ook waren er optredens van Lytse Hille, De Doelleazen en Quintino featuring Ambush.

De organisatie van Freshness is mogelijk gemaakt door jongeren uit de gemeenten Achtkarspelen en Kollumerland c.a. en medewerkers van de gemeenten en Timpaan Welzijn. Op de dag zelf waren ruim 30 vrijwilligers aan het werk, die het mogelijk hebben gemaakt om Freshness succesvol en zonder problemen te laten verlopen.




Gemeente Achtkarspelen