Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 29-05-2010

Zes auto's beschadigd door brandstichting

OOSTERHOUT: Vannacht heeft omstreeks 05.40 uur brand gewoed op een parkeerplaats aan de Plevierstraat. Vier auto's zijn uitgebrand en twee bestelauto's raakten beschadigd. De brandweer heeft de autobranden geblust. De politie gaat uit van brandstichting.

De auto die als eerste in brand was geraakt, een Suzuki personenauto bleek eerder deze week gestolen te zijn vanaf de Kometenlaan.
Vervolgens is de brand op de andere voertuigen overgeslagen. De politie stelt een nader onderzoek in. Van de gedupeerde auto-eigenaren zal een aangifte opgenomen worden van brandstichting. De gemeente is gevraagd om zorg te dragen voor het reinigen van de straat. De eigenaar van de gestolen auto is in kennis gesteld over het feit dat zijn gestolen auto terecht maar wel uitgebrand is.

Vluchtende verdachte rent tegen terrasscherm

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur op de Leijsenhoek een 21-jarige man uit Vught aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 30-jarige Bredanaar. De verdachte probeerde aan de arrestatie te ontkomen. Hij rende echter in volle vaart tegen een terrasscherm aan, waardoor hij een moment buiten westen was.

Volgens het slachtoffer hoorde de aangehouden verdachte bij een groepje die op de Markt express tegen hem aanliepen. Uit de groep waren vervolgens de verdachte en een nog niet aangehouden man gekomen die hem hadden geslagen en geschopt. Het slachtoffer wist snel twee agenten van het horecatoezicht aan te spreken die één van de mannen nog konden aanhouden. De 30-jarige Bredanaar heeft aangifte gedaan. Hij had een dikke onderlip en een schaafwond op zijn rechterscheenbeen.

Politie onderzoekt inbraak tankstation

RAAMSDONKSVEER: Vannacht werd omstreeks 04.50 uur een inbraak gemeld in een tankstation aan de Parklaan. De deur van de shop was compleet ontwricht. De rechterruit was ook vernield. In de shop was de
sigarettenkast open gebroken. Deze kast was echter leeg zodat de daders vermoedelijk niets buit gemaakt hebben.


Laatst gewijzigd 29-05-2010 11:00 | © Regio Midden en West Brabant |