Politie Groningen

Zaterdag 29 mei 2010

Provincie Groningen, 29-05-2010

Bromfietser onder invloed

SCHILDWOLDE De politie heeft vrijdagnacht op de Provincialeweg N387 bij Schildwolde een 19-jarige man uit Schildwolde aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de jongeman met hoge snelheid op zijn bromfiets over de autoweg rijden. Bij het zien van de agenten probeerde de verdachte via een zandpad te ontkomen. Hij verstopte zich uiteindelijk in bossages. Op aanroepen kwam hij te voorschijn. Al snel bleek waarom de 19-jarige wilde ontkomen aan de agenten. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat hij bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. De beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Verder werd vastgesteld dat de brommer niet verzekerd was. Ten slotte kreeg hij een bekeuring voor het rijden over de autoweg. De politie maakt proces-verbaal op.

Eenzijdig ongeval met drank

VLAGTWEDDE De politie heeft vrijdagnacht op de Vledderkamp in Vlagtwedde een 19-jarige man uit Vlagtwedde aangehouden voor rijden onder invloed. De jongeman was met zijn auto bij het afslaan rechtdoor in een sloot gereden. Politieagenten roken alcohol bij de bestuurder. Op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 0,65 promille alcohol in zijn bloed had. De beginnend bestuurder kreeg een rijverbod uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op. De auto werd afgesleept.

Man aangehouden na inrijden op mensen

OUDE PEKELA De politie heeft vrijdagavond op de Abraham Kuijperlaan in Oude Pekela een 64-jarige man uit Winschoten aangehouden. De Winschoter wordt ervan verdacht dat hij op de Burgemeester Weringstraat op meerdere personen was ingereden. Een 29-jarige man uit Oude Pekela werd door de verdachte in zijn arm gebeten toen hij de autosleutels wilde afnemen. Politieagenten konden de 64-jarige, die warrig overkwam, even later inrekenen. De politie nam het rijbewijs van de Winschoter in. Hij werd ingesloten. De verdachte wordt gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. Meerdere personen doen aangifte tegen de verdachte.

Duitsers aangehouden voor drugsbezit

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond in de Resedastraat twee mannen van 20 en 23 jaar, beiden uit Duitsland aangehouden. Politieagenten reageerden op een melding dat vanuit een auto met een Duits kenteken drugs gedeald zou worden. Beide verdachten werden in de auto aangetroffen en gecontroleerd. De dienders troffen bij de 20-jarige een hoeveelheid wit poeder, vermoedelijk cocaïne, aan. In de auto werd een sealbag met vermoedelijke softdrugs aangetroffen. Beide mannen werden ingesloten in een cel. De vermoedelijke drugs werden in beslag genomen. Beiden worden vandaag gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

WILDERVANK De politie heeft vrijdagavond in Wildervank een 33-jarige man uit Wildervank aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn 21-jarige vriendin in hun woning heeft mishandeld. De vrouw doet vanwege het geweld aangifte. Zij raakte gewond aan haar gezicht. De man werd buiten hun woning aangetroffen en ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilist valt met scooter

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op de Vierverlatenweg in Groningen een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd door een politieman in zijn vrije tijd gevonden, nadat hij met zijn scooter ten val was geraakt. De Stadjer bleek behoorlijk onder invloed te zijn. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de verdachte 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw valt in water

GRONINGEN - Een jonge vrouw uit Groningen is vrijdagnacht in het water van het Winschoterdiep gevallen. De vrouw had ruzie gekregen met haar zus. Beiden hadden flink alcohol genuttigd. Tijdens de woordenwisseling raakte de Stadjer te water. Met behulp van omstanders werd de vrouw uit het water gehaald. Het slachtoffer werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Fietser gewond bij aanrijding

HAREN Een 24-jarige fietser uit Groningen is vrijdagavond op de kruising Molenweg met de Botanicuslaan in Haren gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 43-jarige automobiliste uit Haren verleende op de kruising geen voorrang aan de fietser. De Stadjer kwam vervolgens ten val. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.