Ingezonden persbericht


Turks drama voor Renger van der Zande

Titelpretendent Renger van der Zande is zaterdagochtend tijdens de GP3-kwalificatie in Istanbul door het noodlot getroffen. Een kapotte turbo deed hem op de laatste plaats van de startgrid eindigen.

Download hi-res image "Hoe zout kun je het hebben?", was het antwoord van de nuchtere Nijmegenaar op de vraag wat er aan de hand was. "Gisteren in de vrije training zat ik voortdurend bij de allersnelsten en eindigde ik uiteindelijk met twee tienden verschil van Haryanto en Gutierrez op een derde plaats. En dat met vele tienden voorsprong op de rest van het veld. Vanmorgen in de kwalificatie was het meteen mis. Al op mijn eerste setje banden liep de motor niet en werd ik aan alle kanten voorbij gereden. Ik was een seconde trager dan gisteren, terwijl ik door de lagere temperatuur vanmorgen eigenlijk een seconde sneller had moeten zijn. Nou, de laatste plaats spreekt boekdelen."

"Gelukkig voor RSC Mücke pakte mijn teamgenoot Nigel de pole", verteldeRenger verder. "Dat doet aan de andere kant natuurlijk wel zeer, maar ik gun het hem van harte. Eigenlijk volgt dit weekend hetzelfde patroon als in Barcelona. Bij de vrije training was ik toen permanent de snelste en in de kwalificatie had ik gelijk pech. En dan is in een klasse als de GP3 je weekend eigenlijk gelijk afgeschreven. Het veld is dertig man groot en er wordt met identieke auto's gereden. Dat los je niet in één race op. En de uitslag van de eerste race is bepalend voor de tweede race op zondag. Dus dat zet zich door. Ik word wel heel zwaar getest op mijn incasseringsvermogen in wat mijn successeizoen had moeten worden. Maar we gaan er in race 1 het beste van maken."

De eerste race begint zaterdag om 16.20 uur. Zondag om 9.25 uur start race 2.