Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 29-05-2010

Drie Belgen aangehouden in het uitgaanscentrum Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben vrijdagavond en vannacht drie arrestaties verricht. Het gaat om Belgen, Twee van hen (21 en 23 jaar) worden verdacht van het slaan van een politieman. De agent liep een pijnlijke kaak op. Verder bleven de agenten, na een vechtpartij op de Visserstraat bovenop enkele groepen stappers zitten die kennelijk met elkaar de confrontatie aan wilden gaan. Door de zichtbare aanwezigheid en regelmatige identiteitsvaststellingen werd het daarna rustiger.

De schermutseling met de groep Belgen ontstond nadat een medewerker van een broodjeszaak melding had gemaakt van wangedrag. Hij was door een van hen in de zaak bespuugd. Agenten vorderden de groep, een man of vijf , Breda te verlaten. Een van de agenten kreeg daarop met gebalde vuist een klap tegen zijn gezicht. Met hulp van een portier werd de verdachte, een 21-jarige jongeman uit Beernem aangehouden. Een naar later bleek 23-jarige man uit Brugge bemoeide zich vervolgens met deze arrestatie en gaf dezelfde agent een vuistslag in het gezicht. Ook deze vechtersbaas is aangehouden. De agent liep een stijve kaak op maar hoefde zijn dienst niet te staken. Rond 03,.25 uur werd nog een 22-jarige man uit Beernem aangehouden ter zake het niet voldoen aan een vordering. De verdachten werden ingesloten.

Vrouw (22) valt over balustrade

BREDA: een 22-jarige vrouw uit Breda is vannacht omstreeks 02.50 uur op de Nieuwe Inslag op de eerste etage van een flat over de balustrade geraakt en op de grond gevallen. Het hoogteverschil is circa vier meter, het slachtoffer maakte een behoorlijke smak. Ze had in een van de flatwoningen een feestje bezocht. Na afloop was ze met een van de andere feestgangers op de eerste etage toen ze over de balustrade is gevallen. Er zijn geen aanwijzingen voor opzet. Ze werd 'geplankt ' en overgebracht naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht.

Alerte bewoonster voorkomt woninginbraak

PRINSENBEEK: Vrijdagavond is geprobeerd in te breken in een woning aan de Harmonielaan. Rond 23.40 uur werd een van de bewoners wakker omdat ze gebonk hoorde. Ze ging naar beneden zonder het licht aan te doen. Toen ze de voordeurknop vasthad en opendeed, zag ze twee personen wegrennen. Het slot van de voordeur bleek geforceerd te zijn. Ze heeft helaas geen signalement van de inbrekers. De politie heeft nog met een speurhond in de omgeving naar de daders gezocht. Ook is een
sporenonderzoek verricht. De inbrekers blijken gebruik gemaakt te hebben van de Bulgaarse methode (afbreken van cilinder).

Winkeldievegge heeft vals paspoort bij zich

BREDA: Vrijdagavond zijn rond 18.00 uur drie vrouwen bij een winkel op de Markendaalseweg betrapt op winkeldiefstal. Twee van hen wisten te ontkomen. Een derde verdachte, een vermoedelijk 20-jarige vrouw werd aangehouden. De vrouwen hadden twee beddek overtrekken met een waarde van elk 200 euro gestolen, die ter plaatse waren achtergebleven. Deze overtrekken zijn terug gegeven aan de eigenaar van de winkel. De aangehouden vrouw had een vals Italiaans paspoort bij zich. Ze is in verzekering gesteld. De Vreemdelingenpolitie neemt de zaak over en onderzoekt haar identiteit. Verder wordt onderzocht of de
kledingstukken die in een andere tas waren achtergebleven ook van diefstal afkomstig zijn. Het gaat om ondergoed. BH's en twee rokken.

Zwerfster heeft maling aan winkelverbod

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag in een winkel aan de Cypresstraat een 40-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden ter zake huisvredebreuk. Ze had van een manager 's morgens een winkelverbod gekregen omdat ze medewerkers uitschold en klanten lastig viel. Rond 14.00 uur was ze toch de winkel weer binnengegaan, waarna ze door een medewerker werd aangehouden. Ze verklaarde aan het bureau. " Ik heb
daar niets gestolen ik wilde daar alleen maar wat kopen. Ik begrijp echt wel dat ik een winkelverbod heb gekregen en wat dit inhoud. Ik heb er gewoon maling aan. Ik wilde bier hebben. Ze heeft een boete van 100 euro gekregen, die door haar betaald is.

Melding slapende man op grasveld levert vonnisklant op

ETTEN-LEUR: Een melding over een slapende man op een grasveld aan de Edward Poppelaan heeft vanmorgen een vonnisklant opgeleverd. Agenten gingen na de melding ter plaatse en zagen dat de bedoelde man inmiddels weer opgestaan was en richting een braakliggend terrein strompelde. Het bleek te gaan om een 35-jarige man uit Hoeven die nog gesignaleerd bleek te staan. Tegen hem stond nog zeven dagen gijzeling open in verband met een openstaande vordering van 93,75 euro.


Laatst gewijzigd 29-05-2010 13:44 | © Regio Midden en West Brabant |