Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Graffitispuiters aangehouden                    |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 mei twee jongens van 16 jaar uit Zutphen kunnen aanhouden, dankzij een oplettende getuige. De jongens worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.


Een getuige zag de twee jongens, omstreeks middernacht, op de Beukerstraat in Zutphen graffitispuiten bij een winkel. De gealarmeerde politie kon de twee kort daarop, aan de hand van het signalement, aanhouden in het centrum van Zutphen. De jongens worden ervan verdacht op meerdere plaatsen in het centrum van Zutphen graffiti te hebben gespoten. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt. Ze worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

|     |Zutphen - Inbreker aangehouden                            |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 mei een 19-jarige jongeman uit Deventer aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan de Gerard Doustraat in Zutphen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.


De politie kreeg omstreeks 03.45 uur de melding binnen dat er werd ingebroken in een winkel aan de Gerard Doustraat. Een oplettende getuige had gezien dat één persoon weg was gerend maar dat een ander nog in de winkel aanwezig moest zijn. Na doorzoeking van het pand werd de 19-jarige jongen aangetroffen en aangehouden. De weggerende persoon werd niet meer gevonden. De politie onderzoekt de zaak. Tegen de jongen uit Deventer wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Twello - Dief aangehouden                                 |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 mei een 18-jarige jongen uit Deventer aangehouden voor meerdere diefstallen op een sportterrein in Twello. De jongeman is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.


De politie in Twello kreeg omstreeks 01.15 uur de melding dat van meerdere mensen die deelnamen aan een volleybaltoernooi op een sportterrein aan de Kerklaan in Twello, spullen gestolen waren waaronder een iPhone en geld. Een getuigen kon een goed signalement geven van de mogelijke verdachte.
Hiermee kon de politie van Deventer later die nacht de jongeman aanhouden in zijn woning in Deventer.


De politie heeft de zaak in onderzoek. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen precies slachtoffer zijn van deze jongeman en welke spullen er precies zijn gestolen. De Deventenaar is ingesloten in het politiebureau in Apeldoorn. De politie maakt proces-verbaal op.


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --