Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ermelo - Aanhouding bezit harddrugs                       |

De politie heeft vrijdagavond 28 mei een 22-jarige inwoner van Harderwijk aangehouden voor bezit van harddrugs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De harddrugs is in beslag genomen en vernietigd.


De man stond met zijn auto geparkeerd op de Sportlaan in Ermelo. Surveillerende agenten spraken de man omstreeks 21.10 uur aan omdat zij vermoeden dat de man mogelijk onder invloed verkeerde. Hierbij ontdekten zij een kleine hoeveelheid harddrugs. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De harddrugs (vermoedelijk cocaïne) is in beslag genomen en vernietigd.

|     |Harderwijk - Aanhouding rijden onder invloed              |

De politie in Harderwijk heeft van vrijdag 28 mei op zaterdag 29 mei snelheids- en alcoholcontroles gehouden op diverse plaatsen in Harderwijk. Een 43-jarige automobilist uit Harderwijk werd aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.


Alcoholcontrole

Op diverse plaatsten in Harderwijk moesten bestuurders van auto's en brommers blazen. In totaal werden 1191 blaastesten uitgevoerd. Elf bestuurders bleken onder invloed en krijgen proces-verbaal. Een 43-jarige automobilist uit Harderwijk had het zo bont gemaakt dat hij op de Ceintuurbaan werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij had een alcoholpromillage van 1,8.


Daarnaast werden nog de volgende overtredingen geconstateerd.


- 20 x geen gordel om

- 1 x geen rijbewijs kunnen tonen.

- 5 x niet handsfree bellen.

- 2 x rijden zonder rijbewijs.

- 1 x rijden tijdens ontzegging.

- 3 x het niet dragen van een helm.

- 1 x gladde band.

- 1 x getinte ruit.


Snelheidscontrole

Op de N302 werd in beide richting gecontroleerd op snelheid. Op deze 80 km weg werden 739 passanten gecontroleerd. 433 bestuurders bleken in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/uur. Op de Leuvenumseweg werden 542 passanten gecontroleerd en was er sprake van 56 snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid was hier 113 km/u. Ook werden op de Zuiderzeerstraatweg 1950 passanten gecontroleerd. Hierbij werden 38 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/u.

|     |Ermelo - Aanhouding na aanrijding                         |

Een 17-jarige inwoner van Apeldoorn is vrijdagavond door de politie aangehouden. De jongen was met een auto tegen een boom gereden op de Uddelermeerweg in Ermelo en bleek tevens onder invloed, ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs.


Agenten kregen rond 23.15 uur de melding van een aanrijding op de Uddelermeerweg. Op de plaats van de aanrijding bleek de auto al verplaatst te zijn maar aanzienlijke schade te hebben. De bestuurder was een 17-jarige jongen uit Apeldoorn. Een blaastest en de gehouden ademanalyse wezen het gebruik van alcohol uit (0,8 promille). Ook was de jongen, gezien zijn leeftijd, niet in het bezit van een autorijbewijs. De jongen is aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Ermelo - Inbraak woning                                   |

Vrijdag 28 mei is er ingebroken in een woning aan de Julianalaan in Ermelo. De inbraak werd omstreeks 17.50 uur bij de politie gemeld. De inbrekers hebben een keukenraam opengebroken om binnen te komen. Er zijn diverse goederen uit de woning gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

|     |Vaassen - Inbraak woning                                  |

Vrijdag 28 mei is er ingebroken in een woning aan de Geerstraat in Vaassen. Men is vermoedelijk de woning binnen gekomen door een raam in te slaan. De inbraak werd omstreeks 18.00 uur bij de politie gemeld. De inbrekers hebben diverse goederen weggenomen waaronder een laptop, kleding en sieraden. De politie onderzoekt de inbraak.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --