29 en 30 mei: Nationaal Kinderboerderijenweekend 2010


Geldermalsen, 20100527 -- Wie gaat er mee naar de kinderboerderij? Op zaterdag 29 en zondag 30 mei vindt voor de 17e keer het Nationale Kinderboerderijenweekend (NKW) plaats. Dit weekend worden er in het hele land talloze activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Het thema dit jaar is `Verschil mag er zijn'.

Het thema gaat over verschillen tussen dieren, maar ook over verschillen tussen dieren en mensen. Tijdens het NKW ontdek je dat we er allemaal anders uitzien, maar eigenlijk ook wel erg op elkaar lijken. En weet jij wie de dikste, dunste, grootste én kleinste van de kinderboerderij is? En waarom sommige mensen geen varkens willen eten, en andere mensen geen koeien. Omdat we allemaal verschillend zijn. Gelukkig maar, want het zou ook maar saai zijn als we allemaal hetzelfde waren!

In het hele land vinden op de kinderboerderijen tal van activiteiten plaats voor jong en oud. Zo zijn er knutselactiviteiten en tentoonstellingen. Hierdoor kunnen bezoekers - groot en klein - zelf meer ontdekken over alle verschillen op de kinderboerderij.

Aandacht voor kinderboerderijen
Het Nationale Kinderboerderijenweekend is een initiatief van Stichting KinderBoerderijen Nederland (SKBN). Tijdens dit weekend kunnen de kinderboerderijen zich gelijktijdig aan het publiek presenteren. De kinderboerderij 'om de hoek' is voor vele bezoekers iets vanzelfsprekends, terwijl het eigenlijk best bijzonder is. Kinderboerderijen zijn dé ontmoetingsplek voor kinderen (en volwassenen) met landbouwhuisdieren en natuur. Hier komen educatie en recreatie samen. Kinderen leren spelenderwijs dat de melk en eieren niet bij de supermarkt vandaan komen, maar van de koe en de kip. En kunnen ze kennis maken met een echt varken.

Dag van het Park
Tegelijk met het NKW valt op zondag 30 mei 2010 de Dag van het Park, georganiseerd door de ANWB in samenwerking met VMK. Het thema dit jaar is `bomen'. Alle gemeenten in Nederland worden weer uitgenodigd om mee te doen met dit groene evenement. Tijdens de Dag van het Park wordt om op een positieve manier aandacht gevraagd voor het groen in de stad. Er zijn allerlei leuke activiteiten voor jong en oud in het park. Kinderboerderijen kunnen uiteraard het NKW en deze dag combineren!

Deelnemende kinderboerderijen
Meer informatie en een overzicht van de deelnemers aan het Nationale Kinderboerderijenweekend is te vinden op www.kinderboerderijenweekend.nl. Of informeer bij je eigen kinderboerderij naar de activiteiten en openingstijden.





Ingezonden persbericht