Gemeente Kampen


* Koninklijke onderscheiding voor mevrouw W. van der Vegt-van Dijk

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw W. van der Vegt-van Dijk

29-05-2010
Op zaterdag 29 mei wordt door burgemeester Koelewijn een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Van der Vegt uit Kampen. Dit doet hij tijdens de receptie ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum als trainster bij Schaatstrainingsgroep Het Zwartewater te Hasselt.

Mevrouw Van der Vegt krijgt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de schaatssport.

Van 1965 tot 1967 was mevrouw Van der Vegt lid van de vrouwenkernploeg van de KNSB. In 1974 begon ze zelf trainingen te geven bij schaatsvereniging Zwolle tot 1984. In 1984 werd zij trainster bij Schaatstrainingsgroep Het Zwartewater te Hasselt.

Zaterdag 29 mei aanstaande viert mevrouw Van der Vegt haar 25-jarig jubileum als schaatstrainster bij deze schaatsvereniging. Sinds 2004 is zij ook weer actief voor de schaatsvereniging Zwolle, waar zij de pupillen/ junioren traint. In de jaren dat zij actief is voor beide schaatsverenigingen zijn er al veel pupillen/ junioren doorgestroomd naar het gewest, soms zelfs naar Jong Oranje. Ook organiseert zij jaarlijks schaatskampen voor de jeugd.

Door haar passie voor de sport weet mevrouw Van de Vegt jong en oud te motiveren en te enthousiasmeren. Dit blijkt mede door het feit dat sommige leden al meer dan 20 jaar bij haar trainen.


Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |