Masterclass Yuri Honing Acoustic Quartet


HOOFDDORP, 20100325 -- Op zaterdag 29 mei 2010 organiseert Stichting SWING in samenwerking met Stichting Meer Jazz een unieke masterclass van het Yuri Honing Acoustic Quartet. Tijdens het Meer Jazz Festival 2010 te Hoofddorp zullen zij zes getalenteerde muzikanten een masterclass geven die voor publiek gratis toegankelijk is, aansluitend zullen zij een concert verzorgen. Masterclass 14.30 - 16.00 uur Concert 17.45 - 19.00 uur Lokatie: Meer Jazz Festival paviljoen D, raadhuisplein te Hoofddorp

Yuri Honing is een van meest opvallende saxofonisten van de Nederlandse Jazz met tourervaring in meer dan 50 landen en een discografie die bijna 30 titels telt. In deze All-Star formatie werkt de saxofonist voor het eerst in bijna tien jaar weer met een pianist. De door het fameuze platenlabel ECM gecontracteerde pianist Wolfert Brederode neemt plaats in dit gloednieuwe kwartet waarin alles gaat over vrijheid, spiritualisme en time. Brederode zijn spel wordt betiteld als hoogst persoonlijk en poëtisch. De veelzijdige drummer, Joost Lijbaart laat allerlei invloeden in zijn spel horen, van klassiek, jazz tot Arabisch. Het sterke fundament wordt gevormd door de contrabassist Tony Overwater.

Deelname aan de Masterclass

U kunt nu inschrijven voor deelname. Gevorderde muzikanten kunnen zich, bij voorkeur via mail, aanmelden via het secretariaat van Stichting SWING.
Stuur een korte biografie (max 200 woorden) en motiveer in het kort waarom u deel wilt nemen. Stuur tevens een geluidsopname (bij voor keur in mp3 formaat) of geef aan waar we op het internet een goede indruk kunnen krijgen van uw spel.
De inschrijving sluit op donderdag 29 april waarna een commissie de deelnemers selecteert. Deze worden uiterlijk 6 mei schriftelijk en telefonisch op de hoogte gebracht.

Stichting SWING





Ingezonden persbericht