Ingezonden persbericht


Persbericht ROVER
25 mei 2010

Verkiezingsdebat over openbaar vervoer

In aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen organiseert Reizigersvereniging ROVER op 29 mei een openbaar verkiezingsdebat. Welke gevolgen hebben de geplande bezuinigingen op het openbaar vervoer en de mobiliteit binnen Nederland? Welke investeringen moeten juist voor de toekomst worden gedaan? Kamerleden van zeven politieke partijen gaan met elkaar en het publiek in debat over deze kwesties.

Centraal in het debat staat het ROVER-manifest "De toekomst van ons openbaar vervoer". In dit document schetst ROVER gewenste beleidspunten op het gebied van OV. Volgens ROVER moet de economie juist in tijden van crisis goed op gang wordt gehouden middels goede en betaalbare mobiliteit. De reizigersvereniging stelt daarom een eigen pakket aan bezuinigingsmaatregelen, investeringen en verbeteringen voor.

Komt er een toezichthouder op het openbaar vervoer? Beter toezicht op ProRail? Monopolie voor de OV-chipkaart? Of vooral zware bezuinigingen? Over deze en andere vragen buigen aanwezigen Lia Roefs (PvdA), Ineke van Gent (GroenLinks), Maas Goote (D66), Frank Visser (ChristenUnie) Jasper Iddink (CDA) en Paulus Jansen (SP) zich. De presentatie is in handen van Wim van Tilburg, directeur Kennisplatform Verkeer en Vervoer.

Mensen met hart voor het openbaar vervoer worden van harte uitgenodigd het debat bij te wonen en zich tot de politici te richten. Het debat vindt vanaf 13:30 uur plaats in "De dialoog" in Ermelo. De toegang tot het debat is gratis, aanmelden kan via secretariaat@rover.nl.

Verkiezingsdebat Openbaar Vervoer
Zaterdag 29 mei, 13:30 tot circa 16:00 uur
"De Dialoog", Raadhuisplein 4 in Ermelo
Toegang gratis, aanmelden: secretariaat@rover.nl



Ingezonden persbericht