Eerste Nederlandse Tea Party een feit


Jong en oud demonstreren tegen betutteling, bemoeienis en belastingdruk

DEN HAAG, 20100507 -- Op zaterdag 29 mei 2010 zal op het Plein in Den Haag de eerste Nederlandse Tea Party georganiseerd worden. Bekende namen zullen het podium betreden om de zorgwekkende economische gevolgen van een mogelijke linkse coalitie te belichten. Tijdens deze demonstratie, die daags voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni plaatsvindt, zullen de almaar groter wordende overheid, de oplopende staatsschuld en het risico van een nieuw potverterend kabinet centraal staan.

De organisatoren hebben zich laten inspireren door de Boston Tea Party, waarmee Amerikanen driehonderd jaar geleden protesteerden tegen hoge invoerrechten en een gebrek aan inspraak. Als die dingen het enige was waar wij ons druk om zouden maken zou een manifestatie niet nodig zijn. Helaas is dit niet zo. De staatsschuld loopt op en het enige dat de partijen op links willen doen is potverteren, de overheid laten groeien en de schuld doorschuiven naar de toekomst. De rekening van nu, moet nu betaald worden! Wij kunnen onze kinderen hier niet mee opzadelen. Jarenlang heeft Den Haag maar wat aangerommeld, de rotzooi kunnen we echt niet laten liggen. Als we niet vandaag nog beginnen met het beperken van de staatsschuld, dan lijdt onze overheidsbegroting daar tot in de lengte der dagen onder. Iedereen die van mening is dat lage belastingdruk, een kleine overheid en een vrije markt dé manier is om ons land uit de afgrond te trekken, nodigen wij van harte uit om aanwezig te zijn op 29 mei.

Elsevier-columnist Bart Jan Spruyt, CDA-Kamerlid Eddy Bilder, de VVD (namen volgen), Directeur Haags Juristen College en Libertariër Toine Manders en voormalig Libertas-lijsttrekker Eline van den Broek hebben hun medewerking al toegezegd andere mogelijke sprekers zijn nog niet bevestigd. Iedereen is welkom op 29 mei, ongeacht afkomst, religie, leeftijd of politieke voorkeur. Het gaat om een economisch stabiele toekomst van Nederland.

Niet zonder symboliek zal de demonstratie om vijf voor twaalf aanvangen. Zij zal een vreedzaam karakter hebben.

Dutch Tea Party





ingezonden persbericht