Ambassadeurs Gerben Last en Ruud Feltkamp ontvangen cheque ¤68.337,--


Intermobiel ontvangt cheque van Ladies' Circle voor bed- en rolstoeltoegankelijke vakantiewoning in Nederland

ARNHEM, 20100529 -- Vandaag wordt tijdens de algemene ledenvergadering van de Ladies' Circle de cheque overhandigd aan het landelijke serviceproject Stichting Intermobiel. Ambassadeurs Gerben Last (paralympische sporter) en Ruud Feltkamp (GTST) nemen de Intermobiel cheque in ontvangst van ¤68.337,--. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de realisatie van een betaalbare goed aangepaste rolstoel- en bedtoegankelijke vakantiewoning in Nederland met een toegankelijk vakantiepark, dat nu ontbreekt. Intermobiel is in mei 2008 gekozen als landelijk serviceproject en werd succesvol door de Ladies' Circle 05 in Roermond voorgedragen. De afgelopen twee jaar hebben verschillende circle's zich hard voor Intermobiel ingezet door benefietactiviteiten te organiseren.

Intermobiel is in 2008 landelijk service project geworden, zodat er gelukkig meer aandacht kwam voor deze groep jongeren met grote mobiliteitsbeperkingen. Het is een groep die niet vaak wordt gezien en waar weinig aandacht voor is. Vandaar het grote belang van Intermobiel. "Ik ben daarom ook erg blij met deze cheque. Dit bedrag is een mooie start voor de vakantiewoning. Om het te kunnen realiseren, zijn nog veel gelden en middelen nodig. Hopelijk zorgt dit ervoor dat ook andere bedrijven, fondsen en instellingen dit project gaan steunen, zodat het ook snel uitgevoerd kan worden. Dan kan een deel van de Intermobiel groep eindelijk eens onbezorgd op vakantie met hun gezin, familie en vrienden", aldus Ruud Feltkamp. Ruud is sinds augustus 2009 ondersteuner van Intermobiel. Hij steunt Intermobiel en draagt Intermobiel bijvoorbeeld op zijn website uit. In september 2009 nodigde hij enkele Intermobielers uit op de première van de film 'Lover of Loser' waar hij een hoofdrol in vertolkte.

Over Stichting Intermobiel
Stichting Intermobiel zet zich in voor een toegankelijke leefwereld waarin ook plaats is voor (lig)rolstoelen, brancards en bedden. Daarom ontstond in 2006 het idee om een betaalbare goed aangepaste vakantiewoning te realiseren, waar ook bedlegerige jongeren, kinderen en mensen terechtkunnen of bijvoorbeeld jonge ouders met een lichamelijke handicap met hun gezin, familie of vrienden. Voor bedlegerige mensen of gebruikers van een ligrolstoel zijn er namelijk geen vakantiewoningen die goed zijn aangepast, omdat alles berekend is op de maten van een handrolstoel. Daarnaast zijn de huidige vakantiewoningen ook vaak een stap terug in de zelfstandigheid ten opzichte van de eigen woning, terwijl je op vakantie juist wilt ontspannen en niet extra geconfronteerd wilt worden met je beperkingen. Meer informatie staat op www.intermobiel.com