Ingezonden persbericht

Geachte heer, mevrouw,

Met enige trots wil ik u hierbij wijzen en uitnodigen op het evenement georganiseerd door YES-DC. De Young Energy Specialists and Development Co-operation organiseert om het jaar het Debat Energie en Ontwikkeling (DEO-dag). Dit jaar zal dit plaatsvinden op 29 Mei 2010 met als thema "Hoe kan moderne energie voor ontwikkelingslanden gefinancierd worden?".

YES-DC brengt al 16 jaar lang jonge professionals op de gebieden energie en duurzame ontwikkeling samen en stimuleert middels haar 2-jaarlijkse "Debat Energie en Ontwikkeling" het maatschappelijk debat omtrent de noodzaak voor energie-beleid in ontwikkelingssamenwerking. Daarnaast fungeert YES-DC vooral als platform waar de nieuwe generatie energie-specialisten (young energy specialists and development cooperation) elkaar kunnen vinden om versneld grote sprongen te kunnen maken op de terreinen energie en duurzame ontwikkeling.

U vindt op geen enkel ander evenement zoveel jongeren gespecialiseerd in (duurzame) energie als op deze dag. Met de huidige ontwikkelingen omtrent het overlegd in Kopenhagen afgelopen december, en de komende bijeenkomst in Mexico, staat geen ander thema zo centraal in de media als energie. Tijdens deze bijeenkomsten zullen deze multidisciplinaire jongeren debatteren over verschillende issues betreffende de financiering en ontwikkeling van zowel kleinschalige als grootschalige energie projecten in ontwikkelingslanden. Deze debatten zullen ingeleid en begeleid worden door (internationale) specialisten uit het vakgebied als Heleen de Coninck, Paul Hassing and Durando Ndongsok.

Mocht u naar aanleiding van deze email en de attachment interesse hebben om dit evenement bij te wonen dan bent u van harte welkom! Wij zouden het op prijs stellen als u even contact met ons opneemt via DEO2010@yes-dc.org. Er zijn natuurlijk geen kosten aan uw bezoek verbonden.



Ingezonden persbericht