Ingezonden persbericht

Leeuwarden, 29 mei 2010

Een mooie en succesvolle tweede dag van het Fries StraatFestival

Alle bezoekers van het Fries StraatFestival hebben vandaag onder het genot van een schijnend zonnetje, vele mooie voorstellingen kunnen zien op de tweede dag van het Festival. Op vele verschillende locaties in de binnenstad van Leeuwarden waren nog meer verschillende straattheater- en muziekvoorstellingen te zien.

Op het Oldehoofsterkerkhof trapte Micro Focus de middag af met hun duo 2. Zij werden gevolgd door vele andere straattheateracts waaronder mimespeler Leandre. Hij betoverde het publiek met zijn gebaren. Mario Queen of the Circus kreeg de lachers en bewonders op zijn hand met zijn Queen theateract waarin hij verschillende acrobatiekkunsten vertoonde op de hits van Queen.

Op zowel het Hofplein als op de Tweebaksmarkt, het Klokplein en in de Korfmakersstraat waren diverse muziekversnaperingen. Ook op het podium in de Prinsentuin waren muzikale hoogstandjes te bewonderen.
Verder was er op diverse locaties op de Nieuwestad straattheater te zien. Les Orbilys bekeek met één oog het publiek aandachtig en Ruut van Hooft foeterde er virtuoos op los. De diverse acts in de Prinsentuin waren er speciaal voor de kinderen.

Vanavond zal voor de muziekliefhebber nog een genot zijn met op het Hofplein optredens van onder andere Jamila en het Belgische Fixkes. De Bluegrass Boogiemen sluiten er de avond sfeervol af. Op het Oldehoofsterkerkhof is er het muzikale vertier van Beans & Fatback gevolgd door het energieke Mala Vita. In lijn der traditie wordt de zaterdagavond afgesloten met een eerbetoon aan een grote band. Dit jaar zal U2Two de zaterdag eervol afsluiten met hun eer aan de heren van U2.

Zondag is alweer de laatste dag van het Fries StraatFestival. Op het Oldehoofsterkerkhof zijn dan de voorstellingen te zien van onder andere The Others en PasVuPasPris. Daarnaast zal Stäx Rhythmclown zijn publiek deelgenoot maken van zijn soulstraatshow vol dynamiek en interactiviteit. Tot slot is er in de Prinsentuin nog Makadam Kanibal, een show die zeker niet gemist mag worden!

Onderstaande is niet ter publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht kun je contact opnemen met Immie Jonkman, projectleider Fries StraatFestival, 06 - 21 82 20 29.

Stel je eigen programma samen
Stel op onze website je eigen festival samen, print het uit of mail het naar je vrienden.

Het laatste nieuws
Wat is er gaande? Lees op onze website het allerlaatste nieuws van het Fries StraatFestival.
Bekijk de foto's van het festival!
Bekijk alle foto's van de acts van dit jaar en de sfeer van vorig jaar op onze website.