Gemeente Spijkenisse


NK vliegeren tijdens Vliegerfestival Spijkenisse

27 april 2010

Vliegerfestival 2009

Gevarieerd programma voor het hele gezin op zondag 30 mei 2010 van 10.50 tot 17.30 uur aan de Maasboulevard.

Vliegerdemonstraties, `vechtvliegeren' met Sanjo Rokkaku, vliegers maken, stands waar vliegers te koop zijn, zelf vliegeren én het NK vliegeren, met niemand minder dan de nationale topper Stephen Versteeg. Dat en nog veel meer staat op het programma tijdens het jaarlijkse Vliegerfestival Spijkenisse op zondag 30 mei 2010 aan de Maasboulevard in Spijkenisse.

Een van de trekkers van het Vliegerfestival is het Nederlands Kampioenschap. De grote favoriet is Stephen Versteegh. Hij werd in 2009 in Engeland Europees kampioen `sports kites dualline individual'. Versteegh verzorgt ook allerlei demonstraties. De commentator bij het NK vliegeren is Arjan van der Ster, die ook evenementen als het Scheveningen Vliegerfestival en de Europacup 008 van commentaar voorzag. Het NK bestaat uit twee delen van anderhalf uur. Het eerste deel begint om 11.00 uur, het tweede deel om 15.00 uur. De huldiging vindt aan het einde van de dag plaats.

Het festival is een leuk uitje voor het gezin. Er zijn dan ook tal van activiteiten voor kinderen. Behalve zelf vliegers maken (in speciale tenten) en zelf vliegeren kunnen ze gaan kijken naar een optreden van Ageeth de Haan. Deze zangeres en theatermaker treedt met succes op in theaters en op festivals in het hele land en is leuk voor iedereen vanaf 2 jaar. Haar voorstelling begint om 13.00 uur.

Verder kunnen de kinderen geschminkt worden, zijn er suikerspinnen en ijsjes te koop en kunnen ze met Bert en Ernie op de foto. Voor de oudere jeugd is er een bossaballveld. Bossaball is een spectaculaire variatie op volleybal, maar wordt gespeeld op opblaasbare megakussens en trampolines. Verder zijn er kinderactiviteiten uit andere culturen. Die andere culturen nemen een prominente plaats in het programma in, onder meer via een Indiase high tea met lekkere hapjes en optredens.

Levenslied en jazzy muziek
Om 14.00 uur brengt Ranzig levensliederen met een knipoog. Vanaf 16.00 uur treedt de band Jazzy Gamblers op. Vrolijke muziek omlijst het evenement gedurende de hele dag.

Voor het volledige programma, kijk op de website van het vliegerfestival (zie Externe links).

Externe links


* Vliegerfestival Spijkenisse [Let op! De website www.vliegerfestivalspijkenisse.nl opent in een nieuw venster.]