Gemeente Woudrichem

Dag van Ons Brabantse Platteland 30 mei 2010

Dag van Ons Brabants Platteland op zondag 30 mei

Â

Het Brabantse platteland krijgt momenteel een flinke impuls, zodat het er beter leven is voor mens en natuur. De provincie Noord-Brabant laat op zondag 30 mei op diverse locaties zien wat er zoal gebeurt. Een gezelllig evenement voor het hele gezin. Het belooft een inspirerende en gezellige dag te worden, met voor ieder wat wils.

Â

De bezoekers beleven het platteland als het ware vanachter een vergrootglas. Van zorgboerderij tot megastal: door heel Brabant zetten 28 agrarische bedrijven op zondag 30 mei hun deuren open van 12.00 tot 16.00 uur. Daar laten ze proeven, ruiken, voelen en ervaren wat de veranderingen op het platteland in de praktijk voor de landbouw kunnen betekenen: zie hoe de varkentjes worden gewassen, kijk koeien recht in de ogen en proef de Brabantse streekgerechten. De boerderijen zijn te bezoeken vanuit een centrale locatie in elk van de negen reconstructiegebieden. Daar ontvangen de provincie en haar partners de bezoekers met een aantrekkelijk programma voor jong en oud in een Bourgondische, gezellige sfeer.

Â

Opknapbeurt

Het Brabantse platteland krijgt een flinke opknapbeurt. Bij deze zogenaamde reconstructie werken boeren, natuurorganisaties, recreatieondernemers, gemeenten en waterschappen samen aan een sterk en mooi platteland. Dat gebeurt onder regie van de provincie. Door samen op te trekken bereiken ze veel. Zoals een gezonde landbouw met ruimte voor natuur, mooi landschap, water en natuurlijke beken. Verder komen er steeds meer recreatiemogelijkheden en werken de verschillende partijen aan de leefbaarheid in de dorpen en kernen. Tijdens de Dag van Ons Brabants Platteland laten de provincie, haar samenwerkingspartners en de boeren zien hoe ze de puzzel van deze grootse opknapbeurt leggen.

Â

Meer informatie

Meer weten over de dag, de locaties per gebied, de te bezoeken boerderijen en de vernieuwingen op het platteland? Ga naar www.brabant.nl/onsplatteland