Nederlandse Kano Bond


28 april 2010

KBT-Katwijk organiseert zondag 30 mei a.s. een seizoensopening om het brandingkayakken en het surfboat-roeien in Nederland te promoten.

Het doel van deze open dag is om met zoveel mogelijk mensen gezellig in de branding (en op het strand) bezig te zijn. Dus ben je enthousiast kanoër/kajakker of heb je altijd al eens willen weten hoe het voelt om in een kajak de golven te bedwingen? Kom dan op zondag 30 mei tussen 14:00 en 18:00 uur langs in Katwijk aan Zee op het strand voor de strandtent 't Zeepaviljoen (boulevard ter hoogte van de vuurtoren). Ps: Op zondag is het vrij parkeren in Katwijk.

Kano Branding Team Katwijk (www.kbt-katwijk.nl) zorgt voor verschillende branding- en wildwater kajaks waar je gebruik van kunt maken¸ onder begeleiding van KBT-leden. Surfboat Holland (www.surfboatholland.com) komt langs met een van hun surfboats waarin onder begeleiding van een ervaren stuurman proefgevaren kan worden (4 roeiers per keer). Als extra is Arjan Bloem van het welbekende kanocentrum in Wormer aanwezig zodat er in de branding met verschillende demo bootjes proef gevaren kan worden.

Er zijn via 't KBT evt. zwemvesten en helmen beschikbaar. We hebben helaas geen wetsuits¸ dus het is wel aan te raden om deze¸ of iets anders dat ook nog warm is wanneer je nat bent¸ zelf mee te mee te nemen. Voor het surfboaten moet je een spido aan zodat je goed over het zitje kan glijden tijdens het roeien (lukt niet met een wetsuit of lange zwembroek).

We zitten naast de strandtent t Zeepaviljoen¸ dus je kan kids¸ familie en vrienden meenemen en consumpties zijn (tegen betaling natuurlijk) volop voorradig. Verder is er ruimte om je om te kleden en evt. spullen te stallen (op eigen risico). Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar. Je hoeft je niet aan te melden¸ kom gewoon gezellig langs! Voor kanoclubs is het wel handig als jullie ons laten weten met hoeveel jullie denken te komen.

Verdere informatie is verkrijgbaar via: info@kbt-katwijk.nl

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright