KRO

KRO biedt tijdens WK een alternatief: Detectives

Uitzenddatum: 30/05/2010

50 detectives op tv en online tijdens de KRO Detectivemaand

Tijdens het WK voetbal programmeert de KRO een detective tegenover haast iedere avondwedstrijd. Bovendien biedt de omroep tijdens de maand elke dag een nieuwe afleveringen aan via www.kro.nl. Met in totaal 50 detectives van onder meer vertrouwde series als Dalziel & Pascoe, Silent Witness en Inspector Lynley, is de KRO Detectivemaand rijker gevuld dan ooit. Het kijken van een detective is dus een goed alternatief voor wie niet van voetbal houdt.

Volgens KRO Mediadirecteur Taco Rijssemus is deze multimediale aanpak uniek. "Nog nooit hebben we de grote doelgroep die niet van voetbal, maar wel van detectives houdt zo goed kunnen bedienen, met meer dan 10 afleveringen per week. En dat een maand lang!" Vanaf vrijdag 11 juni, de start van het WK, vangen de bijna dagelijkse uitzendingen aan, om 21.00 uur op Nederland 2 en komen er elke dag verse afleveringen op de KRO site. Het meest recente uitzendschema is online te vinden.

Detectivepremière, zondag 30 mei
De Detectivemaand trapt feestelijk af op zondag 30 mei, met een Detectivepremière in Beeld en Geluid. Hierbij krijgt de detectiveliefhebber de kans om de Nederlandse première bij te wonen van verschillende nieuwe KRO Detectives. Op Mediapark in Hilversum rolt Beeld en Geluid de rode loper uit voor alle liefhebbers om in de grote theaterzaal te kijken naar nog niet eerder vertoonde afleveringen.

Detectivenacht, zaterdag 5 juni
Aansluitend aan de première zal dit jaar ook de KRO Detectivenacht op zaterdag 5 juni weer plaats vinden. De kijker kan voorafgaand aan de nacht, via de KRO website, zelf bepalen welke detectives worden uitgezonden.

Expositie '20 jaar KRO Detectives'
Ook zal tijdens de maand een expositie te zien zijn bij Beeld en Geluid met de hoogte punten van '20 jaar KRO Detectives'. KRO Detectives is in ruim 20 jaar uitgegroeid tot een populair genre, dat door een breed publiek wordt omarmd. De eerste aankoop van KRO Detectives was een aflevering van Inspector Morse in november 1989. Inmiddels zendt de KRO iedere woensdag en zaterdag een detective uit.

Voor meer informatie zie: www.kro.nl