Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost



---

Eind mei feest in twee parken

29 april 2010

De Dag van het Park op zondag 30 mei is in stadsdeel Oost aanleiding voor niet een, maar twéé feesten. Het Flevopark biedt een gevarieerd programma voor jong en oud. Park Frankendael is het decor voor het Bloei Feest, dat de vrijdag ervoor al begint en maar liefst drie dagen duurt. Op de route tussen beide parken zijn op 30 mei ook activiteiten.

Dag van het Park in het Flevopark

Zondag 30 mei van 12.00 tot 17.00 uur wordt de Dag van het Park weer feestelijk gevierd in het Flevopark. Jong en oud kan zien en beleven wat er groeit, bloeit en leeft in het park en zich uitleven op vele verschillende activiteiten. Een greep uit het programma:
* sporten, klimmen en kanoën

* waterbeestjes zoeken

* knutselen en timmeren

* buikdansen

* wandelingen en excursies door het park

* picknicken op het veld met een gezellig muziekje
* tweedehands markt en kraampjes van verschillende (natuur)organisaties

* ook Jeugdland is de hele dag open met een divers programma

Bloei Feest in Park Frankendael

Net zoals de voorgaande twee jaren staat het Bloei Feest weer in het teken van duurzaamheid. Het feest start op vrijdagavond met een openlucht-filmfestival over duurzaamheid, natuur en ecologie. Op zaterdag zijn er wandel- en fietstochten met als vertrekpunt Park Frankendael. 's Avonds is er weer een openluchtfilm. Op zondag - de Dag van het Park - is het grootste deel van het programma, met onder meer:
* Een podiumprogramma met artiesten uit de buurt
* Een serie wandelingen

* Een netwerkborrel

* Een veiling van door kunstenaars "opgepimpte" meubelen
* Ook de Pure Markt is weer in het park te vinden.

Programma

Het complete programma van beide parkfeesten staat in de bijlage bij de Stadsdeelkrant van 20 mei en binnenkort ook op deze website.

Vrijwilligers gezocht

In beide parken kan de organisatie de hulp van vrijwillgers goed gebruiken. Bijvoorbeeld voor het helpen opzetten van programma-onderdelen of cateringwerkzaamheden. Zin om mee te doen? Aanmelding kan als volgt:

* Voor het Bloei Feest in Park Frankendael: via frankendael@localworld.nl. Graag in uw e-mail aangeven welke werkzaamheden uw voorkeur hebben en op welke dag of dagen u beschikbaar bent.

* Voor de Dag van het Park in het Flevopark: flevoparkdag@gmail.com.
---