Gemeente Capelle a/d IJssel

Dag van het Park zondag 30 mei

Middeleeuwen in het Schollebos. Schrik niet van het hoefgetrappel en wapengekletter van ridders, wanneer u op zondag 30 mei het Schollebos bezoekt.

Schrik niet van het hoefgetrappel en wapengekletter van ridders, wanneer u op zondag 30 mei het Schollebos bezoekt. Die dag is het de vijfde keer dat we in Capelle de Dag van het Park vieren. Dit jaar met als thema: Middeleeuwen. Het feest duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Op het evenemententerrein centraal in het Schollebos verrijst een middeleeuws tentendorp. Daar kunt u zien hoe de bewoners in middeleeuwse klederdracht wonen en werken. U vindt daar onder meer een smit, een tingieter, een touwslager een en groep troubadours aan het werk. Ridders te paard zullen de strijd met elkaar aanbinden in een aantal toernooien. Anderen geven demonstraties in middeleeuwse krijgskunsten, waaronder zwaardvechten.

Kinderspelen
Wanneer uw kinderen `in de Middeleeuwen' niet genoeg te zien hebben, kunnen ze hun hart ophalen bij de kinderspelen. Ze kunnen springen en klimmen op de verschillende opblaasbare attracties, naar de kinderboerderij of koekjes bakken.

Braderie
Als vast onderdeel van de Dag van het Park is er ook dit jaar weer een braderie. We verwachten dit jaar meer dan 50 kramen. Ook hier komt u een aantal oude ambachten tegen en daarnaast is er een markt met vooral nieuwe spullen. Ook zullen verschillende organisaties zich aan u presenteren. In dit deel van het Schollebos kunt u ook iets te eten en drinken vinden.

Parkeren
We raden iedereen aan zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar het Schollebos te komen. Komt u toch met de auto, dan kunt u het beste bij sportpark Schenkel parkeren. Vanaf daar brengen Veteraan Autobussen u gratis naar de ingang aan de Bermweg 133 (bij het Pannenkoekenhuis). Daar is nog een evenement gaande: Mustang Valley. Hier kunt u moderne en klassieke Fords Mustang bekijken.

Meer weten?
Kijk dan naar het programma van deze dag.