Award voor toekomstige leider van Amsterdam Zuidoost

18/05/2010 11:40

Glynis Creations

Jongeren uit Amsterdam Zuidoost die nu al laten zien dat zij de leiders en inspirators van de toekomst zijn, maken op 30 mei kans op de New Young Leader Award. Dit is een prijs voor 'Veelbelovend Zuidoost', een groep van jongeren tussen de 12 en 27 jaar die het goed doen op hun werk of opleiding, ergens in uitblinken of iets hebben opgezet.

Een deskundige jury (o.a. theatermaakster Jetty Mathurin, presentator Humberto Tan, presentator/producent Peter van der Vorst en stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose) selecteert uit deze groep twee jongeren die een New Young Leader Award ontvangen. De award is in het leven geroepen omdat Amsterdam Zuidoost schreeuwt om een prijs die jonge rolmodellen aanmoedigt. Veel van deze jongeren groeien op met problemen; taalachterstand, geen of nauwelijks inkomen, weinig contact buiten de eigen beperkte kring en niet zelden fysieke en psychische gezondheidsproblemen. Het gevolg is dat 40 procent van de jongeren opgroeit in armoede.

Die situatie lijkt haast onvermijdelijk de aanleiding te zijn voor de slechte onderwijsprestaties van de kinderen uit Zuidoost. De helft van hen heeft het predicaat achterstandsleerling, waar dit aandeel in de hele gemeente op een derde ligt.

Er zijn ook jongeren die hun ambities doorzetten en een verschil maken voor zichzelf en/of voor anderen. Ze organiseren evenementen, blinken uit in wetenschap, kunsten, muziek, werk of studie. De prijs wordt uitgereikt op 30 mei, in een spetterende show in het gloednieuwe Bijlmerparktheater met muziek van Zwart Licht en Amy Fasola, stand-up comedy van Howard Komproe. Het evenement

wordt georganiseerd door Glynis Creations i.s.m Staddeel Amsterdam Zuidoost.

Glynis Creations is het bedrijf van Glynis Terborg. Ze is schrijver, kunstenaar, illustrator, manager bij Mathurin Management en zakelijk leider van Glynis Creations. Evenementen organiseren, boeken schrijven, theaterstukken produceren, contractonderhandelingen voeren, ze doet het allemaal. "Ik heb nooit de behoefte gehad me tot één vakgebied te beperken. " Kernwoorden die terug komen in haar werk zijn; Empowerment, originaliteit, bewustwording, duurzaamheid en grensverleggend bezig zijn. " De New Young Leader Award is weer een evenement waarin alles dat ik belangrijk vind samen komt. Ik kan niet wachten om de jongeren van mijn stadsdeel te empoweren", aldus Glynis. www.glynis.nl





http://www.newyoungleader.nl