Gemeente Breda

Breda viert zondag 30 mei Dag van het Park

Op 30 mei is het de landelijke Dag van het Park. Deze dag is een initiatief van de ANWB en wordt in samenwerking met de gemeenten georganiseerd. Doel is aandacht te vragen voor het groen in Breda en mensen (opnieuw) te laten kennismaken met hun parken.

Daartoe onthult wethouder B. Bergkamp om 15.00 uur in Park Wolfslaar een informatiepaneel met wandelmogelijkheden en wat er te doen is in het gebied en park Wolfslaar. In dit park en ook in Park Hoge Vucht zijn allerlei voor jong en oud en gratis toegankelijke activiteiten georganiseerd.

In Breda zijn veel grote en kleine parken, toegankelijk voor de inwoners. Dit groen in de stad maakt het mogelijk in of dichtbij de stad te recreëren. Het meest bekende park is het Park Valkenberg dat dit jaar is genomineerd voor de prijs âBeste openbare ruimteâ. De parken die centraal staan tijdens de Dag van het Park zijn het Park Hoge Vucht, het grootste park van Breda, en het Park Wolfslaar, een natuurpark.

Programma Park Hoge Vucht
Het Park Hoge Vucht vormt een natuurlijke overgang tussen Breda Noord en de Lage Vuchtpolder. Dit park is in de jaren 70 aangelegd voor de bewoners van de Hoge Vucht en begin 2000 opnieuw ingericht. Er zijn onder andere een kinderboerderij en een midgetgolfbaan te vinden. Het programma in dit park begint zondagochtend met wandelend theater en start tussen 10.30 en 11.30 uur Daarna kan iedereen picknicken met de zelf gevulde picknickmand. Er wordt gezorgd voor picknickkleden en er is een proeverij van biologische en streekproducten van 12.30 tot 14.00 uur (op de picknickplaats). Tenslotte is er nog een ontdekkingstocht in de natuur van 14.30 tot 16.00 uur. De start van alle activiteiten is op het pad bij de kinderboerderij.

Programma Park Wolfslaar
Het Park Wolflaar ligt in het gebied Wolflaar en grenst aan het Ulvenhoutse bos, een gebied met veel natuurwaarde. Bij het park liggen openluchtzwembad Wolfslaar en Bezoekerscentrum Wolfslaar, een recreatief en educatief centrum.
Het programma biedt voor activiteiten voor iedereen. Bij de informatiestand, op de parkeerplaats van Wolfslaar is een compleet programma van deze dag en de gratis wandelbrochure Willem Wolfslaar verkrijgbaar. Deze beschrijft een wandelroute van ongeveer een uur. De activiteiten beginnen âs morgens om 10.00 uur met het maken van insectenhotels. Om 14.00 uur start het wandelend theater voor de poort van Park Wolflaar. Tot 15.30 uur kan iedereen aansluiten bij de theatergroep. Deze start ieder kwartier.
Van 14.00 tot 16.30 uur is er in het paviljoen in het park Wolfslaar een biologische wijnproeverij en kan er geproefd worden van vergeten groeten, biologische en streekproducten. Om 13.30 uur kunt u met de boer op pad bij boerderij Wolfslaar. Hij geeft uitleg over de bijzondere streek- en Oudhollandse rassen op de boerderij (voor de leeftijd 12 jaar en ouder)
Tenslotte is er van 16.00 tot 16.45 uur een roofvogeldemonstratie op de akker tegenover boerderij Wolflaar.

Het complete programma is te vinden via deze link.

Breda, 20 mei 2010