Gemeente Leeuwarden


Oranje Princessedag in de Prinsentuin

Bron: Gemeente Leeuwarden (21-05-2010)

Lodelakei van Keramiekmuseum Princessehof nodigt alle kinderen van 4 tot 13 jaar uit om op zondag 30 mei verkleed als prins of prinses naar de Prinsentuin in Leeuwarden te komen.

Gedeputeerde Hans Konst zal om 13.30 uur het startsein geven voor deze speciale princessedag, die dit jaar in het teken staat van de tentoonstelling Oranjegoed! Princessedag is een jaarlijks terugkerend feest voor jong en oud. Deze keer wordt het een `princessedag met een oranje kroontje'. Uiteraard is prinses Maria-Louise en haar hofhouding in de feestelijk aangeklede Prinsentuin aanwezig. Zij lopen voorop in de Oranje-modeshow met alle deelnemende prinsjes en prinsesjes. De mooist verklede prins of prinses, wordt met een prijs gekroond.

Kom je als toeschouwer of begeleider, trek dan iets van oranje aan. Vervelen is er die middag met knutselactiviteiten, kroontjes maken, schminken of het prinsessen-zoekspel, niet bij. Voor alle deelnemers zijn er oranjetraktaties.

Niet onbelangrijk te weten: de deelname aan de princessedag is gratis.

Deze middag wordt georganiseerd door Hubert Luymes, educatief medewerker van Keramiekmuseum Princessehof in samenwerking met Stichting Het Podium en De Koperen Tuin. Scouting Harlingen zorgt ervoor dat alles in goede baan wordt geleid. Verder werken aan deze middag mee het Kleikwartet met Toon Laddèr (Jorick Feenstra), studenten van het Friesland College, afdeling D_stitch (Oranje-modeshow) en de folkloristische jeugddansgroep 't Oal Volk uit Emmen.