Gemeente Zoetermeer

Schaapscheren en knutselen op kinderboerderijendag

geiten knuffelen bij de stadsboerderij
Zondag 30 mei is het nationale kinderboerderijendag. In heel Nederland organiseren kinderboerderijen leuke activiteiten. Ook de Zoetermeerse stadsboerderijen doen mee.
De Weidemolen in Oosterheem maakt van deze dag een wollige dag. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn er diverse activiteiten. De schapen worden geschoren en van de afgeschoren wol kunnen kinderen een armbandje maken of een schaapje knutselen. Er is een demonstratie wol vilten en kinderen kunnen proberen een eigen 'schaap' te scheren. Als het regent vinden de activiteiten binnen plaats.

Het Buitenbeest en De Balijhoeve
Op stadsboerderij Het Buitenbeest staat er een groot springkussen en kunnen kinderen van 14.00 tot 16.30 uur meedoen aan leuke knutselactiviteiten.

Op de Balijhoeve kunnen kinderen in het speelbosje spelen en ravotten. De poldertuinen staan volop in bloei. Een wandeling is dan ook zeker de moeite waard. Voor kinderen zijn er nieuwe kleurplaten verkrijgbaar.

De drie stadsboerderijen zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Balijhoeve ligt aan Kurkhout 100 in Rokkeveen. Stadsboerderij Het Buitenbeest is te vinden aan de Voorweg 93 in Meerzicht. De Weidemolen vindt u aan de Burgemeester Middelberglaan 2 in Oosterheem. Met de auto bereikbaar via de Martin Luther Kinglaan. Fietsers en wandelaars kunnen de boerderij bereiken via de Moldaustroom.