Gemeente Spijkenisse


Vliegerfestival Spijkenisse 2010 biedt uitgebreid programma

26 mei 2010

Vliegerfestival 2010

Het vliegerfestival in Spijkenisse vindt plaats op zondag 30 mei 2010 tussen 11.00 en 18.00 uur aan de Maasboulevard.

Het succesvolle evenement heeft voorgaande jaren vijf tot zesduizend mensen getrokken en biedt dit jaar wederom een aantrekkelijk programma. NK Vliegeren
Een van de 8 wedstrijden van het NK vliegeren vindt dit jaar in Spijkenisse plaats. Alle toppers uit de vliegerwereld komen zondag naar Spijkenisse om te strijden om de beste punten. Om 11.00 uur vindt van het NK vliegeren de Multiline Individual plaats en om 15.00 uur de Duallline Individual. Tussendoor zijn er veel demonstraties. Het commentaar op de vliegerwedstrijden wordt gegeven door Arjan van de Ster, bekend van het vliegerfestival in Scheveningen.

Optredens
Op een apart horecaveld worden, naast dat er een groot terras is met drankjes en hapjes, allerlei optredens verzorgd. De Latin Culture Brass Band opent het festival om 11.00 uur waarna er om 12.00 uur Taiko Japanse slagdrums zijn.

Om 13.00 uur is er voor de allerkleinsten een optreden van Ageeth de Haan. De zangeres treedt normaal op in het theater en zingt allerlei leuke liedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Tussendoor zingt het duo Ranzig levensliederen met een knipoog. Na een Turkse buikdans, treden om 16.00 uur de Jazzy Gamblers op. Een leuke band die onder andere liedjes van Frank Sinatra spelen.

Kinderveld
Er is een apart kinderveld ingericht waar kinderen naar hartenlust kunnen vliegeren. De hele dag kan men hier vliegers kopen, maar er kan ook zelf geknutseld worden. Voor EUR 1,-- kunnen kinderen zelf een vlieger maken. Daarnaast is er tafelvoetbal, Super Vier Op een Rij en kunnen kinderen biljarten, schaken en dammen.

Ook is er een gitaarworkshop, een diabolo workshop en een breakdance workshop. Op een Rap kan men zelf tekst schrijven wat weer opgenomen kan worden. Voor de sportievelingen is er een bossabalveld. Om 11.30 uur, 13.30 uur en om 15.30 uur is er snoepdroppen.

Multiculturele Groepen
Voor de multiculturele groepen is een apart veld ingericht. Hier vinden allerlei leuke optredens plaats, zoals een Filippijnse volksdans om 11.30 uur, een optreden van de Polynesische dansgroep Hawaiian Fantasy en om 15.30 uur een modeshow. Er zijn lekkere hapjes te krijgen, er is een Indiase High Tea en de allerkleinsten kunnen worden geschminkt.

Meet en Greet met Bert en Ernie
Bert en Ernie zijn op het festival aanwezig voor een meet en Greet. Zij zijn te ontmoeten om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.

Kijk voor het volledige programma op de website van Vliegerfestival Spijkenisse.

Externe links


* Vliegerfestival Spijkenisse [Let op! De website www.vliegerfestivalspijkenisse.nl opent in een nieuw venster.]